Ga naar de hoofdinhoud

LiCalab als zorgproeftuin binnen het Expertisecentrum Zorg & Welzijn

30/08/2023
Sascha Vermeylen Panelmanager

LiCalab vaart al drie jaar onder de vlag van Thomas More. Thomas More zet ambitieuze krijtlijnen uit voor toekomst. Bij de bredere ambities hoort een nieuwe huisstijl en een vernieuwd logo. Zorgproeftuin LiCalab wordt onderdeel van het Expertisecentrum Zorg en Welzijn dat onderzoekt doet naar een zorgzame en inclusieve samenleving.

Als grootste hogeschool van Vlaanderen maakt Thomas More zich klaar voor de uitdagingen van morgen. Onderzoek is een sterk merkteken van de hogeschool en dat zetten we graag meer in de kijker.

Zorgproeftuin LiCalab wordt onderdeel van het Expertisecentrum Zorg en Welzijn. Samen met onderzoeksgroepen ‘Mobilab & Care’ en ‘Mens en Welzijn’ bundelen we de krachten om de impact van praktijkgericht onderzoek te versterken. De werking én het team van onze zorgproeftuin blijft onveranderd. Zorgproeftuin LiCalab staat nog steeds klaar voor bedrijven en (zorg)organisaties die willen innoveren in de zorg. Met een panel van meer dan 1.500 eindgebruikers in Vlaanderen en een sterk internationaal netwerk testen, co-creëren en evalueren we innovaties in de brede zorgsector.

Wat verandert er?
Voortaan gebruiken we het Expertisecentrum Zorg en Welzijn als cluster waarvan zorgproeftuin LiCalab een onderdeel is. Onze naam blijft bestaan maar we varen onder het nieuwe logo van Thomas More. In de loop van maart lanceren we onze nieuwe website.

Wat verandert er niet?
Onze werking, aanpak en impact blijft onveranderd. We blijven onze expertise inzetten om bedrijven en organisaties uit de zorg- en welzijnssector te ondersteunen met proeftuinonderzoek. Dat betekent dat we innovatieve oplossingen blijven co-creëren, evalueren en testen met gebruikers in hun eigen leef- en werkomgeving.

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met Sascha Vermeylen.

Verwante blogs