Ga naar de hoofdinhoud

[In de kijker] Mariette - panellid van LiCalab

28/03/2024
Leen Broeckx Panelmanager

Hallo! k ben Mariette, moeder van vier kinderen, 8 kleinkinderen, 74 jaar, 55 jaar getrouwd met Hubert en ik kom supergraag naar activiteiten van LiCalab.

Ik begon te werken vanaf mijn 14de omwille van een moeilijke thuissituatie, hoewel ik goede resultaten behaalde op school. Vanaf mijn 23 jaar ben ik chronisch pijnpatiënt en de laatste  twee maanden is mijn bewegingsvrijheid zo verslechterd dat ik nu aangewezen ben op een rollator. 

Telkens als LiCalab een project aankondigt, probeer ik er bij te zijn en breng ik mijn echtgenoot – Hubert-  zoveel mogelijk mee. Het maakt mij nieuwsgierig wat het onderwerp inhoudt en hoe we door onze deelname  een meer praktijkgerichte oplossing kunnen meegeven. Een leuk project was het geluidsproject: drie bijeenkomsten bij LiCalab in Turnhout en daarna zeven dagen thuis, in onze living, geluiden opnemen. Alle dagen waren er opdrachten die we moesten uitvoeren en invullen. Wat doet een bepaald geluid met mij,  welke emoties bracht dat teweeg of welke herinneringen werden opgeroepen? Het was voor ons als koppel heel verrassend hoe we er als individu mee omgingen, omdat we het ook elk afzonderlijk hebben gedaan.

Meedoen aan LiCalab-projecten als koppel is heel leuk en leerrijk. Ik ontdek nog zoveel van mijn man, waar je anders niet zou op letten of de kans niet zou krijgen om ermee bezig te zijn. Voor mij is het belangrijk om mensen rondom mij te zien en te beleven, te kunnen nadenken over zinnige en nuttige thema’s, informatie te vergaren. Ik voel mij dikwijls eenzaam en mis mijn contacten en beweegruimte. Naar LiCalab komen is voor mij een zeer goed medicijn. Het mag wel eens gezegd worden: de medewerkers van LiCalab zijn zeer lieve mensen, waarvoor dank voor de warmte.
 

Verwante blogs