Ga naar de hoofdinhoud

Nodenanalyse in proeftuinproject ‘werkbaar werk in zorg- & welzijnssector'

28/03/2024
Ingrid Adriaensen Business Developer

LiCalab maakt samen met Flanders Make, imec, PXL en UCLL deel uit van het project ‘Proeftuin Technologie voor werkbaar werk in de zorg- en welzijnssectoren’. Met dit project willen we de werkbaarheid van zorgprofessionals verhogen door innovatieve technologie in te zetten. De focus ligt op kinderopvang, jeugdhulp, ouderenzorg,  gehandicaptenzorg en maatwerkbedrijven. 

Op 27 februari werd het proeftuinproject ‘Technologie voor werkbaar werk in de zorg- en welzijnssectoren’ gelanceerd in woonzorgcentrum De Wingerd. Ondertussen zijn de partners volop gestart om de noden en behoeften van zorgverleners in verband met werkbaar werk in kaart te brengen vanuit bestaande rapporten, interviews, co-creatiesessies met zorgverleners en een ruime bevraging. Daaropvolgend bekijken we welke technologieën en/of hulpmiddelen hier mogelijk een antwoord op kunnen bieden. 

De technologieën die we overwegen worden mogelijk al toegepast in andere sectoren. We willen graag aftoetsen of deze oplossingen kunnen inspireren of aangepast worden om specifiek te voldoen aan de noden van zorgverleners ter ondersteuning van hun werk. We doen dit in nauw overleg met een aantal zorgvoorzieningen in Vlaanderen. Positief geëvalueerde technologieën worden opgenomen in één van de vijf voorziene pilootprojecten.

Ben je een organisatie uit een van de betrokken sectoren en wil je graag bijdragen aan het project, contacteer dan ingrid.adriaensen@thomasmore.be.

De proeftuin ‘Technologie voor werkbaar werk in de zorg- en welzijnssectoren’ wordt financieel ondersteund door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO)

Meer informatie vind je hier.
 

Verwante blogs