Ga naar de hoofdinhoud

Werkgever

Een werknemer of een collega maakt meer fouten, is sneller moe, kan zich moeilijk concentreren, ... .  

Mogelijks heeft die een hersenletsel. Na het oplopen van een hersenletsel is (terug) werken niet vanzelfsprekend. 

De persoon met een hersenletsel wil zelf misschien terug werken zoals voorheen. Het kan ook dat de persoon een andere wens heeft: een andere functie opnemen, elders aan de slag gaan of de dag anders invullen. 

Als werkgever, leidinggevende, HR-medewerker of collega, speel jij een belangrijke rol. Het is voor jou niet vanzelfsprekend om de werkmogelijkheden van de persoon in te schatten. Je vraagt je misschien af welke mogelijkheden en uitdagingen de persoon ondervindt, welke aanpassingen ondersteunen of een aangepast takenpakket nodig is? 

Hier vind je informatie die jou, als werkgever, leidinggevende, HR-medewerker of collega, kan helpen om de persoon op maat te ondersteunen.

We groeperen de vragen bij drie onderwerpen:

  • Tijdens de arbeidsongeschiktheid: hier vind je een antwoord op vragen over werk die de persoon tijdens het hersteltraject kan hebben.
  • Werken met hersenletsel: hier vind je een antwoord op vragen die de persoon bij het (terug) oppakken van werk kan hebben.
  • Blijven werken met hersenletsel: hier vind je een antwoord op vragen die de persoon helpen bij het duurzaam volhouden van het werk. 

👉 Klik op een van de vier onderwerpen en we informeren je graag verder.

Bekijk ook deze informatie

Hier vind je specifieke informatie voor andere betrokkenen, zoals de persoon met een hersenletsel, de bemiddelaar werk/jobcoach (werkactor) of het behandelteam van deze persoon (zorgactor).  

🖨️Lees je de informatie liever op papier, dan kan je deze documenten afdrukken: 

vragen en antwoorden voor werkgevers:

dots