Ga naar de hoofdinhoud

Werkgever

Terugkeren naar werk na een hersenletsel is niet evident en gaat gepaard met verschillende uitdagingen. Binnen dit ESF-onderzoeksproject 'Werken na hersenletsel' willen we de slaagkans verhogen voor personen met een hersenletsel om werk (terug) op te pakken en duurzaam vol te houden.

🚧Uitdagingen: Het is voor jou niet eenvoudig om in te schatten welke werkmogelijkheden (nog) haalbaar zijn. Je vraagt je misschien af welke mogelijkheden en uitdagingen de medewerker ondervindt, welke aanpassingen die nodig vindt om (terug) te werken, of een aangepast takenpakket nodig is, … .

Vaak is er zowel bij jezelf als onder de collega’s weinig kennis over mogelijke gevolgen na een hersenletsel waardoor (h)erkenning en begrip voor de gevolgen kunnen ontbreken.

💪Hefboom: met deze website willen we je informeren om zo samen de kansen op een succesvolle en duurzame werkhervatting te verhogen.

Als werkgever speel je een belangrijke rol bij de terugkeer naar werk voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). We willen jou zo goed mogelijk informeren over een hersenletsel en de gevolgen van een hersenletsel voor het functioneren op de werkvloer.  Hieronder vind je vragen specifiek voor jou, als werkgever.  Op deze website vind je ook antwoorden op vragen meer specifiek voor

  • personen met een hersenletsel en hun naasten,
  • zorgactoren (zoals de behandelend arts, de ergotherapeut, de psycholoog, de kinesist of de sociaal werker),
  • werkactoren (zoals bemiddelaars werk van VDAB en GTB, loopbaanbegeleiders en jobcoaches)

Neem gerust ook daar een kijkje.

Indien gewenst, bieden wij informatiesessies en vormingen op maat aan rond 'Werken na hersenletsel'. Wil je graag een informatiepakket over wanneer je in het herstelproces best aandacht besteedt aan werk? Neem dan contact op met dorien.vandenborre@thomasmore.be