Weer les op de campus! | Hoe start het academiejaar?

Goed nieuws! Wij gaan weer open. Vanaf 21 september zullen al onze studenten weer op de campus komen. Niet de hele tijd en niet voor alles, maar in de mate van het mogelijke: waar het kan en als het veilig is. Je mag dus gerust zijn: je zal niet het hele jaar op je kamertje aan je scherm gekluisterd moeten zitten en alles missen van het echte studentenleven. Er zal tijd en ruimte zijn voor echt contact en voor echte ontmoetingen. Thomas More kiest voor een uitgekiende mix van online theoretisch onderwijs en vaardigheids- en praktijkonderwijs op de campus en op de werkplek. En als nieuwe student heb je zelfs een streepje voor natuurlijk, dus welkom!

Een uitgekiende mix van online en on campus

Volgend jaar gaan we bij Thomas More dus voluit voor ‘contactrijk’ onderwijs met een goed uitgewerkte mix van online en on campus. Theorie zoveel mogelijk vanop afstand, praktijk zoveel mogelijk op de campus. Dat doen we het hele academiejaar lang en voor alle studenten. 

We hanteren één gouden regel: safety first. Veiligheid en gezondheid staan altijd voorop. Dat betekent dat we op de campus consequent afstand zullen houden en een mondmasker dragen als we rondlopen (je krijgt er in september eentje van Thomas More).  

Het zal niet hetzelfde zijn als andere jaren, daar moeten we niet flauw over doen. Maar je kan erop rekenen dat je vaak genoeg les zal kunnen volgen op de campus. En dat je volop zal kunnen proeven van wat het betekent om een Thomas More-student te zijn.


Ik ben student of medewerker, waar vind ik de laatste updates over de COVID-19 maatregelen?

Medewerker vinden alle updates en info op het intranet. Studenten vinden alles overzichtelijk op het studentenportaal.

Ik ben een nieuwe student, waar en wanneer word ik verwacht?

Het academiejaar start officieel op maandag 21 september, maar de meeste opleidingen organiseren onthaaldagen vanaf 14 september. Dit academiejaar zijn de onthaaldagen een mix van activiteiten op de campus en (verplichte) online infosessies. Op vrijdag 4 september kan je het finale programma van jouw opleiding terugvinden op deze site. 

Tot wanneer kan ik me inschrijven?

Inschrijven voor een volledige opleiding kan nog tot 30 september 2020, maar natuurlijk doe je het best vroeger, want anders heb je al veel gemist! Je kunt ook nog later inschrijven, maar dan is het niet meer gegarandeerd dat je alle opleidingsonderdelen nog kan opnemen.

Is de volgende opencampusdag online?

Ja, ook de opencampusavond van 2 september is volledig online. Het is helaas te vroeg om grote evenementen te organiseren en deze infomoment zijn echte publiekstrekkers. Maar ook van thuis uit, kan je alle mogelijke informatie vinden op onze virtuele infostands én deelnemen aan tal van live informatiesessies.

Kan ik de campus nog bezoeken voor ik mijn definitieve keuze maak?

Ben je geïnteresseerd in een opleiding, maar wil je eerst met eigen ogen zien waar je straks terechtkomt?  Logisch.
Thomas More organiseert geleide en volstrekt veilige opleidingstoers op de campus, hier is tijd voor al je vragen over de opleiding èn kan je nadien inschrijven. Dat kan uiteraard ook nog steeds van thuis uit. 

Hoe krijg ik les? Online of on campus?

De hogeschool kiest voor een goed uitgewerkte mix van online en on campus.  Theorie zoveel mogelijk vanop afstand, praktijk zoveel mogelijk op de campus. Dat doen we het hele academiejaar lang en voor alle studenten. Dus geen hoorcollege in een volle aula, maar wel lessen in kleine groepjes of vaardigheidstrainingen in labo’s, skillslabs en ateliers. Op deze pagina lees je meer over de laptop die je hiervoor nodig hebt.

Wat is de verhouding tussen online en on campus?

Dat hangt van je opleiding af en van de opleidingsfase. Sommige opleidingen hebben nog niet iets meer praktijk dan andere en eerstejaarsstudenten zullen meer op de campus komen dan een laatstejaarsstudent. Maar elke student zal de kans krijgen om van het echte studentenleven te proeven.

Is het veilig op de campus?

Ja. We kiezen voor het consequent toepassen van de regels van social distancing in combinatie met het dragen van mondmaskers en een strikte handhygiëne. Dit zorgt ervoor dat alle contacten een laag riscico hebben en dat je niet meteen in quarantaine moet als je in aanraking zou komen met een besmet persoon. Check hier nog eens alle noodzakelijke maatregelen om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

Moet ik een mondmasker dragen?

Een mondmasker dragen is verplicht als je rondloopt in de campus. Van zodra je op je werkplek zit op voldoende afstand (anderhalve meter) van je medestudenten, kan je het masker afzetten. Je brengt je eigen masker mee. Voor handgel zorgt de hogeschool. In september bezorgt Thomas More alle studenten een herbruikbaar stoffen mondmasker.

Kan ik lunchen op de campus?

Ja, dat kan. Je lunch kan je opeten op daarvoor voorziene (werk-)plekken op voorwaarde dat je opruimt en je tafel ontsmet na gebruik. De studentrestaurants werken momenteel nog een aanbod uit om te kunnen heropenen. De regeling kan voor elke campus verschillen.

Zijn de leercentra open en kan ik op de campus studeren?

De leercentra gaan weer open en er zullen werkplekken on campus voorzien worden, maar in beperkte mate. De concrete regeling hiervoor is nog niet uitgewerkt. Ook hier kan de regeling van campus tot campus verschillen

Kan ik op kot?

Misschien twijfel je eraan of je nog op kot wil omdat je minder op de campus zal komen dan in ‘normale’ tijden. Maar een kot is natuurlijk meer dan een uitvalsbasis naar de campus. Als je dus ver van de campus woont en lastige verplaatsingen wil vermijden, is een kot nog altijd een goed idee. Maar een kot is ook het begin van je zelfstandige leven, je staat op eigen benen, kookt je eigen potje, en je staat midden in het volle studentenleven. Je kan je zoektocht makkelijk online starten via onze kotdatabank.

Heb ik nog een studentenleven?

Natuurlijk! Onze dienst Studentenvoorzieningen (Stuvo) zal ongetwijfeld (veilige) activiteiten voorzien. Check ook de Instagrampagina van Stuvo en de Facebookpagina van jouw campus voor alle updates: Campus Antwerpen, De Nayer, Geel, Lier, Mechelen, Turnhout of Vorselaar.

Waar kan ik terecht met al mijn andere vragen?

Voor alles wat met je studentenleven te maken heeft, en niet direct met je opleiding, kan je terecht voor onze Stuvo-medewerkers. Vragen over betalen, een fiets huren, sport en cultuur, hulp bij het studeren of persoonlijke problemen … Stuvo blijft online beschikbaar voor video-, chat- of telefoongesprekken, maar vanaf september zal er ook op de campus permanentie zijn.

Nog geen idee wat je wil studeren?

Misschien kunnen we je op weg zetten? Check onze hulp bij studiekeuze.