Wat is de situatie bij het begin van academiejaar 21-22?

Academiejaar 2021-2022 start met voltijds contactonderwijs voor alle studenten en dat is natuurlijk fijn nieuws. Toch begrijpen we dat de versoepeling van de coronamaatregelen voor sommige studenten en medewerkers misschien te snel gaat, terwijl het voor anderen dan weer niet snel genoeg kan gaan. Blijf dus voorzichtig, respecteer elkaar en vooral: spreek erover als het nodig is.

Update 10 september 2021

Wat betekent voltijds contactonderwijs concreet?

  • We gebruiken 100% van de campuscapaciteit, ook voor practica en labo-oefeningen.
  • Alle stages gaan door, en dit volgens de regels die van toepassing zijn op de stageplaats.
  • Voor inschrijvingen, infodagen en examens geldt opnieuw de normale werkwijze.
  • Ook bezoekers zijn weer welkom op onze campussen.
  • De studentenrestaurants zijn open zonder beperkingen in aanbod of bezetting. We volgen hier de regels van de horeca: als je rondloopt draag je een mondmasker, aan tafel mag het af. De keukenmedewerkers dragen steeds een mondmasker.

Hierbij houden we wel steeds rekening met volgende basisregels:

  • Je draagt een mondmasker als je geen anderhalve meter afstand kan houden. Bv. als je in een volle aula zitten of als je rondloopt in de agora. Let op: in het studentenrestaurant volgen we de horecaregels. Daar geldt de afstandsregel niet en moet je alleen een mondmasker dragen als je rondloopt, nooit als je neerzit.
  • We verluchten en ventileren maximaal en gebruiken CO2-meters. 
  • We blijven inzetten op digitaal onderwijs, zodat elke student (in de mate van het mogelijke) de lessen ook thuis kan volgen of opgenomen lessen kan bekijken. 
  • Als je ziek bent, blijf je thuis (ook als je een zieke huis- of kotgenoot hebt).

Vraag het

Dankzij de vaccinaties start het academiejaar in code groen en is alles (bijna) zoals vroeger. Moet je extra voorzichtig zijn vanwege je gezondheid  of voel je je niet veilig in een te goed gevuld lokaal? Meld dat dan zeker bij je docenten of de studentenbegeleiders. Weet dat je er niet alleen voor staat. We zoeken voor iedereen een oplossing. 

Ben je Thomas More-student en heb je nog vragen. Check dan zeker het studentenportaal of contacteer je opleidingssecretariaat.