Vormingscentrum Onderwijs Kempen

Als lerarenopleiding Kempen versterken we onze alumni en het volledige onderwijswerkveld door een breed professionaliseringsaanbod. Op die manier bouwen we verder aan kwaliteitsvol onderwijs.
Ons Vormingscentrum Onderwijs blijft daartoe inzetten op een onderbouwd aanbod waarin praktijkvoorbeelden die werken centraal staan. Elke nascholing stimuleert leraren en schoolteams het onderwijs voor elke leerling te verbeteren. Leraren die levenslang leren, blinken uit. Hier gebeurt het!

Ontdek hier ons vormingsaanbod voor 2023-2024! - contact? vc.onderwijs.kempen@thomasmore.be

Vormingen en studiedagen in de kijker

image.alt

Teamgerichte navormingen

Op zoek naar

  • een thema voor een pedagogische studiedag?
  • een lesgever voor je teamgerichte vorming?
  • een traject op maat van je school?
lees meer
image.alt

Samen sterk starten!

Beginnende leraren empoweren op vlak van persoonlijke draagkracht en leiderschap: dat is ons doel. Samen sterk starten is een traject voor aanvangsbegeleiding in het leerplichtonderwijs georganiseerd door de lerarenopleidingen van Thomas More in Geel, Turnhout en Vorselaar.

meer lezen
image.alt

Start to Teach

Sta je net voor de klas in het secundair onderwijs? Proef je al van het lerarenberoep maar heb je nog geen lerarendiploma? Zit je met vragen rond het lesgeven? Dan is deze cursus zeker iets voor jou. 

meer lezen
image.alt

Focus op mens & maatschappij

Op vrijdag 17 november 2023 organiseren we een studiedag ‘Focus op mens & maatschappij' voor leraren van de 1ste en 2de graad secundair onderwijs.

lees meer
image.alt

Focus op didactiek - evaluatie?!

Focus op didactiek - evaluatie: hoe maak ik er werk van in mijn vak?’ vindt voor een derde keer plaats op zaterdag 25 november 2023 op onze campus in Geel. 

lees meer
image.alt

Focus op Talen 2024

Focus op talen vindt voor een eerste keer plaats op vrijdag 12 januari 2024 op onze campus in Vorselaar. Je wordt ondergedompeld in de boeiende en uitdagende onderwijspraktijk van het talenonderwijs.

lees meer
image.alt

Onderwijscafés in Vorselaar

Een spraakmakende én gezellige lezingenreeks op maat van onderwijsprofessionals op onze campus in Vorselaar.

lees meer
image.alt

Focus op wiskunde 2024

Op woensdagnamiddag 31 januari 2024 vindt de 6de editie van de studienamiddag 'Focus op Wiskunde' plaats op onze campus in Vorselaar. 

lees meer
image.alt

Focus op STEM 2024

Op donderdag 16 mei 2024 organiseren we een studievoormiddag ‘Focus op STEM’ voor leraren van de 1ste en 2de graad secundair onderwijs. Boeiende praktijkworkshops, een leermiddelenbeurs met een afsluitend netwerkmoment.

lees meer