Liever leven, liefhebben en liefkozen in 2023.

Universiteit Derde Leeftijd

De laatste jaren worden we met zijn allen regelmatig door elkaar geschud: een pandemie die niemand tot voor kort voor mogelijk hield, een even onverwachte als ongewenste Europese oorlog, een planeetbedreigende klimaatproblematiek die maar niet opgelost geraakt… 
Tegen deze eerder sombere achtergrond komen oude zinvragen dwingender dan ooit boven water. Waarom leven we? Hoe moeten we leven om gelukkig, of minstens tevreden, door het leven te gaan? Hoe kunnen we beter samenleven en vrijen?

Meer dan ooit beseffen we dat het belang van deugddoende en ondersteunende intieme relaties. Alleen lopen ook die niet vanzelf van een leien dakje. Wat maakt dat we nogal snel in elkaars haar zitten? Hoe gaan we best om met onvermijdelijke spanningen en ergernissen? En vooral: hoe komen we tot een intieme connectie met onze dierbaren? 

Op dergelijke zinvragen zijn geen pasklare antwoorden voorradig. We kunnen wel zoeken naar wegwijzers waarlangs ieder van ons zijn eigen weg mag vinden. 
De hechtingstheorie van John Bowlby is zo’n wegwijzer. Ze leert ons hoe we ons veilig kunnen voelen in relaties, zodat we een intieme verbinding kunnen beleven met onze partner, kinderen, ouders, kleinkinderen en vrienden.Deze ervaren connectie doet mensen herleven op een onverhoopte manier. Ook het onderzoek van Sue Johnson, die de ‘Emotionally Focused Therapy’ (EFT) voor koppels ontwierp, vormt zo’n waardevolle wegwijzer. 

Mede op basis van zijn meer dan 25 jaar ervaring als gezins-, relatie- en sekstherapeut toont de spreker via deze wegwijzers een hoopvolle weg naar een leven dat het waard is geleefd te worden, naar een intieme connectie met onze dierbaren, en naar een deugddoend liefkozen, waardoor partners beter kunnen genieten.

Praktische informatie

Spreker: Dhr. Bart Van Coillie (Thomas More)

Wanneer?

Van 4 oktober 2022 t.e.m. 2 mei 2023
Wekelijks op dinsdag van 14.15 u. tot 16.45 u.

Waar?

Thomas More, Campus Geel | Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel

Kostprijs?

10 lezingen: 80 euro
5 lezingen: 45 euro
1 lezing: 10 euro

Toegangskaarten kunnen telkens ter plaatse aangekocht worden.
Tickets zijn inclusief koffie/thee of frisdrank tijdens de pauze.

07
maart
Dinsdag
14:15
16:45
Fysiek
Prijs
€ 10,00