Track5: dynamisch HBO5-netwerk in de provincie Antwerpen

track 5 logoVoor het inrichten van HBO5-opleidingen werkt Thomas More vanaf academiejaar 2014-2015 samen met 7 centra voor volwassenonderwijs in de provincie Antwerpen.

De opleidingen uit het hoger beroepsonderwijs (HBO5) situeren zich qua niveau tussen het secundair onderwijs (niveau 4) en het professionele bacheloronderwijs (niveau 6) en duren gemiddeld twee jaar. De opleidingen zijn sterk praktijkgericht, worden aangeboden in avond- en dagonderwijs, en kunnen ook worden gecombineerd met een job. 

Er is veel vraag naar deze nieuwe opleidingsvorm, zowel bij studenten die net een diploma secundair onderwijs op zak hebben, als bij mensen die al een aantal jaren werken en beslissen opnieuw te gaan studeren om zo hun jobkansen te verbeteren of om zich te heroriënteren naar een andere beroepssector.

Wie een HBO5-opleiding tot een goed einde brengt, behaalt het diploma van gegradueerde. Afgestudeerden zijn dankzij dit graduaatsdiploma onmiddellijk klaar voor de arbeidsmarkt, of kunnen nog verder studeren aan een hogeschool om, doorgaans via een verkort traject, een bachelordiploma te behalen.

Ontdek de graduaatsopleidingen

Bekijk hier het aanbod van de graduaatsopleidingen.

Inschrijven voor een graduaatsopleiding

Inschrijven doe je vanaf academiejaar 2019-2020 bij Thomas More.

Hierbij vind je een overzicht van de verschillende partners met link naar hun website:

Logo HIKCVO Hoger Instituut der Kempen (HIK)

http://www.hbo5kempen.be 

met vestigingsplaatsen in Geel, Turnhout en Herentals

 

Logo LBCCVO LBC Antwerpen

http://www.lbconderwijs.be

 

Logo TNACVO TNA

http://www.cvotna.be

 

Logo TSMCVO Technische Scholen Mechelen vzw

http://www.cvotsm.be

 

Logo HIVSETHoger Instituut voor Verpleegkunde Sint-Elisabeth Turnhout (HIVSET)

http://www.hivset.be

 

 

Logo SALSint-Aloysiusinstituut voor Verpleegkunde

http://www.sal.be

 

Logo SNORSint-Norbertusinstituut voor Verpleegkunde

http://www.hbo5.snorduffel.be

 

 

Nieuws

Vanaf september 2015 organiseren Thomas More Campus De Nayer en CVO Technische Scholen Mechelen vzw samen een nieuwe dagopleiding HBO5 Elektromechanica, de enige die in de regio Mechelen op een hogeschoolcampus wordt aangeboden. Na twee jaar studeer je af met een graduaatsdiploma en veel kans op werk! Ontdek deze nieuwe opleiding hier