Studeren met een functiebeperking

Thomas More wil studenten met een functiebeperking alle kansen bieden om volwaardig deel te nemen aan het onderwijs en het studentenleven. We kiezen zoveel mogelijk voor een inclusieve aanpak. We proberen het onderwijs zo te organiseren dat je een minimum aan uitzonderingen nodig hebt. Dat is echter niet altijd mogelijk. Daarom kan je ook faciliteiten aanvragen.

Faciliteiten aanvragen 

1. Je vult het online aanvraagformulier in 

Vul zo snel mogelijk je aanvraagformulier in. Hou er rekening mee dat we tot 4 weken nodig hebben om jouw aanvraag te behandelen. 

2. De inclusiecoördinator neemt met jou contact op om het dossier te bespreken 

Elke aanvraag wordt op maat bekeken. Voor sommige opleidingen zijn meer aanpassingen nodig dan voor andere opleidingen. Daarom bespreek je met jouw inclusiecoördinator welke faciliteiten voor jou wenselijk zijn. 

3. De opleidingsmanager beslist over de toekenning van de faciliteiten 

De inclusiecoördinator formuleert een advies met betrekking tot de faciliteiten die voor jou nodig zijn. Op basis daarvan kan in overleg met jouw opleidingsmanager beslist worden om je faciliteiten toe te kennen. De inclusiecoördinator informeert je over de duur van deze faciliteiten: ofwel blijvend of voor één academiejaar. 

Hulpmiddelen

Thomas More biedt studenten met een functiebeperking verschillende hulpmiddelen aan. Afhankelijk van jouw persoonlijke vraag en de nood kan je daarvan gebruikmaken. De inclusiecoördinator informeert je hierover en helpt je bij de aanvraag. Een greep uit het aanbod aan hulpmiddelen: 

  • Voorleessoftware 
  • Opleidingsgebonden hulpmiddelen voor studenten verpleegkunde 
  • Notities van medestudenten 
  • Tolkondersteuning 
  • Pedagogische hulp (via VAPH) 

Indien je gebruik wil maken van een van deze hulpmiddelen of je zoekt een oplossing op maat van jouw beperking neem dan contact op met je inclusiecoördinator

Meer informatie 

Klik hier om het aanvraagformulier in te vullen.