Studeren en ondernemen

Wil jij je studie combineren met ondernemerschap? Mooi! Thomas More wil je ondernemende dromen heel graag ondersteunen. Zo kan je genieten van gratis ondersteuning, advies, en opleiding. Verder kan je een speciaal statuut aanvragen om bijvoorbeeld examens of stages te verplaatsen.

Waar wacht je nog op? 

Ondersteuning, advies, opleidingen 

Studeer je/ga je studeren in Geel, Lier, Vorselaar of Turnhout? Eén adres: ICE Cube, de start-upschool van de Kempen waar ondernemerschap, creativiteit en innovatie geprikkeld worden. Meer weten? Neem contact op met Marc Clerkx of neem een kijkje op de website!

Studeer je/ga je studeren in Mechelen, Antwerpen, of Sint-Katelijne-Waver? Dan kan je binnenkort terecht bij SPARK, een breed platform voor alles dat met ondernemen en studeren te maken heeft. Binnenkort meer nieuws! Voorlopig kan je met je idee terecht bij (W)Ondernemen, een startersservice voor en door studenten. Meer informatie via Jean-Michel Willems of op de Facebook-pagina!

Speciaal statuut bij Thomas More

1. Je kijkt na of je voldoet aan de minimumvoorwaarden 

Om in aanmerking te komen voor faciliteiten moet je voldoen aan één van volgende voorwaarden: 

 • Je leidt een reeds opgerichte onderneming. 
 • Je hebt een concreet idee en kan een businessplan voorleggen. Indien er een nieuw product ontwikkeld wordt, moet ook de haalbaarheid om binnen de 12 maanden een valoriseerbaar product of dienst aan te bieden aangetoond worden. Hieruit moet een duidelijk groeiperspectief blijken. 
 • Je neemt deel aan een door Thomas More erkende competitie met jouw idee of onderneming. In dat geval kan het statuut maar toegekend worden voor de duur van de competitie en indien de student door de eerste selectieronde is.

De erkende competities zijn: 

 • Bizidee 
 • Battle of Talents 
 • … 

2. Je vult het online aanvraagformulier in 

Je vult het online aanvraagformulier in uiterlijk één maand voor je bepaalde faciliteiten nodig hebt.

3. De ondernemingscoördinator neemt met jou contact op om het dossier te bespreken 

Elke aanvraag wordt op maat bekeken. Op basis van de aanvraag en het gesprek kan de ondernemerscoördinator de student-ondernemer erkennen. Hij formuleert een advies met betrekking tot de faciliteiten die nuttig zijn om de onderneming én de studie te combineren. 
Bezorg volgende documenten voorafgaand aan het gesprek aan de ondernemingscoördinator:  

 • motivatiebrief 
 • beschrijving van het idee of businessplan van de onderneming 
 • attesten (ondernemingsnummer, aansluiting sociaal verzekeringsfonds, inschrijving als zelfstandige bij een ziekenfonds,…) 
 • beschrijving van tijdsinvesteringen 
 • toekomstperspectief 
 • bespreking van ondernemerschapsskills 

4. De opleidingsmanager beslist over de toekenning van de faciliteiten 

De ondernemingscoördinator bezorgt zijn advies aan het hoofd van de opleiding. De opleidingsmanager beslist over de toekenning van de faciliteiten en communiceert hierover met de student. 

Stijn Coenen
Contactpersoon campussen Geel, Lier, Turnhout, Vorselaar
T +32 484 69 87 24
Regina Vuerinckx
Contactpersoon campussen Antwerpen, Mechelen, De Nayer
T + 32 476 791 613