Stevig in je schoenen @ Antwerpen

Als hogeschoolstudent moet je studeren... dat hoort er nu eenmaal bij. Maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan! Het zou kunnen dat het een tikkeltje te veel wordt, de hoeveelheid, de planning. Dat is niet abnormaal. Stress, uitstelgedrag, faalangst,... het overkomt de besten.

Dit kan ook het geval zijn in het secundair. In de derde graad bereidt men je stilaan voor op hogere studies: je krijgt meer leerstof te verwerken, je werkt aan projecten en voor bepaalde vakken moet je een geïntegreerde proef afleggen. En als je straks gaat verder studeren, wordt het er niet gemakkelijker op. Het zou kunnen dat het soms een tikkeltje te veel wordt, de hoeveelheid, de planning. Dat is niet abnormaal. Stress, uitstelgedrag, faalangst... het overkomt de besten!

Maar je staat er niet alleen voor. Ontdek hier hoe we jou kunnen helpen steviger in je schoenen te staan!

Online: doe de test jezelf en help jezelf

Neem online deel aan de zelftest. Deze zelftest is een wetenschappelijk onderbouwd instrument dat voor iedereen toegankelijk is.  Na het invullen van een vragenlijst krijgt je een duidelijker beeld van de moeilijkheden die je ervaart en een advies van wat je eraan kan doen.  

Je kan als Thomas More student gratis inloggen (met je login en paswoord van de hogeschool) en gebruik maken van een zelfhulpprogramma. Je kiest zelf met welk pakket je aan de slag met denk- en doe-opdrachten gaat volgens jouw behoefte en op jouw eigen tempo. 

Individueel: kom langs voor een goed gesprek

Weet dat je bij ons ook terecht kan voor een individuele begeleiding. Ook andere (persoonlijke) problemen die een impact op je hebben, kan je delen met een studentenbegeleider die gespecialiseerd is in psychologische ondersteuning. We werken in een vertrouwelijk kader en zijn gebonden aan beroepsgeheim.

Je kan via mail contact opnemen met een STUVO studentenbegeleider op jouw campus (anais.lebrun@thomasmore.be | tine.nelis@thomasmore.be) of met je studieloopbaancoach (indien je TP-student bent).

In groep: volg een infosessie of training

Daarnaast organiseren we een groepsaanbod bestaande uit infosessies of trainingen. In een infosessie krijg informatie rond een bepaald thema, de oorzaken en gevolgen. Daarbovenop krijg je enkele concrete tips en handvatten om zelf aan de slag te gaan.

Een training vindt plaats in een kleine groep en legt meer de focus op het inoefenen van vaardigheden. Een trainingssessie is opgebouwd uit een klein stukje theorie, oefeningen en terugkoppeling van kleine huiswerkopdrachten.

Training Ready 2 study: bereid je goed voor op het hoger onderwijs!

Kan je niet meer wachten om de stap te zetten naar het hoger onderwijs maar maak je je wel wat zorgen over wat je mag verwachten? Plannen, samenvatten, schematiseren, blokken… krijg je daar de kriebels van? Sta stevig in je schoenen @ Antwerpen biedt een aantal trainingen en infoavonden aan. Leer nu al wat een goede studiemethode is in het hoger onderwijs. Zo start jij met een stapje voor!

Meer info? Klik hier.

Infosessie faalangst, uitstelgedrag en stress

Heb je zoveel stress waardoor je je gejaagd en prikkelbaar voelt , je slechter slaapt, minder goed presteert, je niet meer kan concentreren, je piekert of lichamelijke spanningsklachten ondervindt?
Schuif je taken systematisch voor je uit, terwijl je beseft dat dit uitstel op langere termijn negatieve gevolgen heeft? Of ervaar je zoveel angst om te mislukken dat het je prestaties negatief beïnvloedt?

Herken je deze stress-signalen, uitstelgedrag of faalangst bij jezelf?  Wil je graag weten hoe dit ontstaat, hoe ze met elkaar verbonden zijn en wat je hieraan kan doen? Dan zijn deze infosessies iets voor jou!

Meer info? Klik hier.

Training faalangst

Ben je student 3e graad secundair onderwijs of hoger onderwijs? Ervaar je zoveel angst om te mislukken dat het je prestaties negatief beïnvloedt?

Dan is deze training iets voor jou!

"Het zijn zeer toegankelijke sessies met goede begeleiding en interessante inhoud die elke week een stapje dichter richting doel zet." - S, deelnemer faalangsttraining

Meer info? Klik hier.

Infoavonden sombere stemming

Iedereen voelt zich weleens wat minder opgewekt of heeft soms weinig zin om iets te doen. Tijdelijke neerslachtigheid is een normale reactie op moeilijkheden of tegenslagen. Wanneer we last hebben van een aanhoudende sombere stemming en minder plezier beleven aan zaken die ons voorheen wel konden boeien, geraken we soms in een negatieve spiraal.

Ervaar je dat jouw sombere stemming een impact heeft op je studies en studentenleven ? Wil je graag weten hoe depressieve klachten ontstaan en wat je hieraan kan doen ? Ben je student 3e graad secundair onderwijs of hoger onderwijs?

Dan zijn deze 2 infoavonden iets voor jou!

 “Ik had hier echt nood aan en ben zeer blij dat ik heb deelgenomen . Ik hoop dat deze infosessies blijven doorgaan omdat ze zeer helpend zijn.” – C, deelnemer aan de infosessies Sombere stemming

Meer info? Klik hier

Training onzekerheid

In een nieuwe en onbekende situatie voelen we ons minder zelfverzekerd en kwetsbaar.  Dat is normaal.  Je kan onzeker zijn over hoe je overkomt op anderen, over je uiterlijk, je toekomst, je vaardigheden. Mogelijk heeft de onzekerheid een negatieve invloed op je gedrag en je leven.  Je gaat lastige situaties uit de weg, durft niet opkomen voor je eigen mening en rechten uit angst voor reacties van anderen.

"Ik heb deelgenomen omdat ik het moeilijk had om “nee” te zeggen. Ik heb hierrond veel geleerd, o.a hoe ik op een assertieve manier nee kan zeggen zonder smoesjes te verzinnen of de ander te kwetsen.
Ik ben er actief mee aan de slag gegaan en heb zeker een verandering gemerkt." – R., deelnemer aan deze training

Meer info? Klik hier.