Levensbeschouwing

Katholieke dialoogschool 

Thomas More is een katholieke dialoogschool. We verwelkomen iedereen, met welke levensbeschouwelijke of religieuze achtergrond dan ook. Zonder uitzondering nodigen we studenten, ouders, personeelsleden en bestuurders uit om mee te bouwen aan een warme, open hogeschool. #wearemore  

IDeE 

Binnen de hogeschool worden alle initiatieven rond Identiteit, Dialoog en Engagement gebundeld onder IDeE. Zo organiseren we – samen met studenten en docenten – een aantal activiteiten die aanzetten tot dialoog, die uitnodigen tot engagement of de mogelijkheid geven om met een open blik te kijken naar de andere en naar jezelf.  
 
Elk jaar wandelen we een stuk van de pelgrimsroute naar Compostella, een leerrijke tocht voor een hechte groep studenten en docenten.  Daarnaast zijn er nog kleinere initiatieven zoals een koffiestop, een Fairtrade ontbijt, een Iftar, een debatavond, een interreligieuze tempeltocht of boekvoorstelling.

Je kan ook meer lezen over IDeE op het studentenportaal.

Vertrouwenspersonen 

Studenten met vragen of twijfels rond religie of zingeving kunnen terecht bij de vertrouwenspersonen van IDeE. Heb je vragen? Dan kan je ons nu al contacteren via idee@thomasmore.be.

Stille ruimtes 

Op elke campus zijn er stille ruimtes waar studenten even kunnen bidden of tot rust kunnen komen.