Laptops & software - specifieke vereisten

Laptops

Het maakt voor de meeste opleidingen niet uit of je met een Mac of een Windows-laptops werkt, op voorwaarde dat die aan de systeemvereisten voldoet. Bekijk de specificaties waaraan deze laptop moet voldoen om de vereiste software goed te laten werken.

Academic Shop

Als je wil, kan je ook een laptop aankopen via Academic Shop. Dit is geheel vrijblijvend, maar biedt wel enkele voordelen.

In dit aanbod kan je enkel MS Windows laptops kopen. Bestel hem tijdig, hou rekening met leveringstermijnen. Heb je liever een Mac, kan je als student een korting krijgen bij de verschillende verdelers. Let er dan zeker op dat de Mac die je aankoopt voldoet aan de specificaties.

Maak je je zorgen over het financiële plaatje? Onze dienst Studentenvoorzieningen (Stuvo) kan je misschien via een stuvotoelage financiële bijstand geven of een uitleenlaptop voorzien. Je kan Stuvo contacteren via deze weg.

Zorg dat je je laptop hebt ruim vóór de start van de lessen, zodat je nog voldoende tijd hebt om de nodige software te installeren.

Opleidingen met specifieke systeemvereisten

Software 

Eens je ingeschreven bent, krijg je toegang tot het softwareportaal van Academic Software. Hier vind je niet alleen allerhande nuttige pakketten die je kan gebruiken voor je opleiding, maar krijg je ook toegang tot telefonische ondersteuning bij de installatie en het gebruik van programma's. Alle studenten krijgen toegang tot deze bundel, en betalen hiervoor €14 na de start van het academiejaar.  

Sommige opleidingen hebben deze bundel uitgebreid met extra programma's, waardoor deze iets duurder wordt. Deze info kan je terugvinden op het studentenportaal.