Voorstelling Leercentrum Kruidtuin

Meer afbeeldingen

Het pas geopende leercentrum Kruidtuin bestaat uit 6 verschillende zones met elk een heel eigen functie, karakter en beleving.

Leercentrum Kruidtuin

De lounge

Via het ingangsportaal kom je binnen in de lounge, de welkomzone. De sfeer is er gemoedelijk en huiselijk. Hier vind je de onthaal- en uitleenbalie, een printer-copier, een gemeenschappelijke tafel, verschillende statafels, een catalogus-PC en een gezellige zithoek. Hier kan je ook materialen uitlenen zoals laptops of een knip- en naaiset voor gebruik binnen het leercentrum.

Leercentrum Kruidtuin Lounge

De coffeecorner

 Dit is de gang die de diverse ruimtes met elkaar verbindt. Er is een kitchenette voorzien met een water- en koffieautomaat. Op het einde is ook een zithoek ingericht. Voor wie even stoom wil afblazen is een hinkelpad aangelegd op weg naar de toiletten.

Leercentrum Kruidtuin Coffee Corner

Creative zone

 Alle materialen voor kleuteronderwijs zijn hier verzameld: prentenboeken, jeugdboeken, handboeken, methodes en spelmaterialen. Ook de tijdschriften zijn hier opgesteld. De sfeer is licht en luchtig. Er zijn moderne werktafels, een vertelhoek en een’smoszone’ met een naaimachine, papiersnijder en lamineerapparaat.

In deze zone bevindt zich ook het bureau van de AV ondersteuning, met de mogelijkheid tot uitleen van diverse soorten apparatuur zoals beamers, camera’s, presenters edm.

Leercentrum Kruidtuin Creative Zone

Library zone

In de bibliotheekzone bevinden zich vooral boekenrekken met een mix van oude en nieuwe elementen. De ruimte ademt degelijkheid en serieux uit. Hier vind je de handboeken en methodes van het lager en secundair onderwijs en een selectie boeken uit de algemene collectie van de vroegere centrale bibliotheek. Er zijn ook een beperkt aantal PC's voorzien voor raadpleging van databanken en de catalogus.

Leercentrum Kruidtuin Library Zone

Study Zone

In de vroegere kapel van het klooster heeft het contemplatieve plaats gemaakt voor een meer actieve invulling. Hier kan je tijdens het jaar individueel of in groep werken. Tijdens de blok- en examenperiodes wordt dit een stille studieruimte. De sfeer is ingetogen en gedempt.

De Studio

Dit is de plaats voor innovatieve technologische hoogstandjes. Momenteel is er een state of the art opstelling voor het opnemen van kennisclips in het kader van blended leaning. Bedoeling is om hier op termijn meer innovatieve technologie op te stellen. Deze ruimte is toegankelijk voor docenten op reservatie. Technische ondersteuning is beschikbaar op eenvoudige aanvraag.

De ruimtes in het leercentrum kunnen ook buiten de openingsuren door docenten gebruikt worden na eenvoudige melding aan de staf van het leercentrum.