Start-up

Get the real shit done! De stap zetten naar ondernemerschap is groots. Voor de durvers, voor de doeners, voor de dromers. You're not alone in this! Wij ondersteunen, we bieden een schouder, we bouwen een tribe, we bieden contacten aan. Kom op de koffie, we kijken er naar uit je te ontmoeten.

Wist je dat je bij Thomas More kunt studeren én ondernemen?

Kom eens langs bij Startpunt Ondernemen. We helpen je graag verder met al je praktische vragen rond ondernemerschap. 

 

Student-ondernemer

Met het statuut student-ondernemer willen wij het jou makkelijker maken. Je onderneemt én studeert en gaan samen op zoek naar jouw ideale combo.Thomas More voorziet in bepaalde gevallen extra faciliteiten voor student-ondernemers: afwezig zijn tijdens verplichte lesmomenten, spreiden/verplaatsen van evaluatiemomenten, vervangopdrachten of aangepaste opdrachten, ... Zo vergemakkelijken we het combineren van studeren en ondernemen.

Kom je in aanmerking voor het statuut student-ondernemer binnen de Hogeschool?

Ja indien, 
 

  • je een al opgerichte onderneming leidt (bv student zelfstandige of zelfstandige in bijberoep, ...)
    OF 
  • je een specifiek begeleidingsstraject volgt (of je hebt het gevolgd) voor het opstarten van een eigen onderneming EN je kan een businessplan voorleggen, met de intentie om binnen 12 maanden een product of dienst aan te bieden. Uit je businessplan moet een duidelijk groeiperspectief blijken. 
    OF
  • Je specifiek begeleidingsstraject volgt (of je hebt het gevolgd) voor het opstarten van een eigen onderneming EN deelneemt aan een door Thomas More erkende wedstrijd met je onderneming. In dat geval kan het statuut slechts worden toegekend voor de duur van de competitie en indien de student door de eerste selectieronde is.

 

Hoe vraag je het statuut student-ondernemer aan? 

1.  Vul het online aanvraagformulier inLet op! Wacht niet te lang om de aanvraag in te dienen, het proces tot het (al dan niet) toekennen van faciliteiten duurt zo'n vier weken. 

2. Maak dan een afspraak voor een gesprek. Dat kan door een mailtje te sturen naar laurens.raveel@thomasmore.be (Mechelen/Antwerpen) of kristien.denteneer@thomasmore.be (Kempen)

2. We bespreken jouw aanvraag tijdens dat gesprek (online of offline)

3. Na afloop geven wij gunstig advies (of niet) aan de zorgcoördinator van jouw opleiding.

4. De zorgcoördinator kent jou, in samenspraak met de opleidingsmanager, de uiteindelijke faciliteiten (al dan niet) toe en brengt jou via e-mail op de hoogte. Het toekennen van faciliteiten is maatwerk en worden regelmatig geherevalueerd daar de activiteit in een bedrijf ook erg snel kan veranderen. Het statuut moet elk academiejaar opnieuw aangevraagd worden.

 

Student-zelfstandige worden?

De overheid biedt studenten die ondernemen een speciaal statuut aan: het statuut student-zelfstandige. Kortweg zijn de voordelen dat je minder belastingen betaalt en dat je kindergeld behouden blijft. Een ideaal extraatje voor je ouders dus om hen te overtuigen dat jouw plan niet kan mislukken! Stel je studeert sport en bewegen en je kan al aan de slag als Personal Trainer, dan is dit ideaal voor jou. Of misschien fotografeer jij wel trouwfeesten? Dat kan je dus officieel regelen met je statuut student zelfstandige. Als je dit statuut hebt, kom je dus ook in aanmerking om binnen de Hogeschool het statuut van Student ondernemer aan te vragen. 

Interessante links:

 

Interessante documenten:

 

 

Onze studenten vertellen:

student-ondernemers Merel en Kaily

Gold butter

 

Kristien Denteneer
Start Up Kempen
T +32 472 99 49 66
Laurens Raveel
Start Up Mechelen