Statuut student-ondernemer

Maak van je combinatie studeren en ondernemen een succes met het unieke Thomas More student-ondernemer statuut. 

Thomas More voorziet in bepaalde gevallen extra faciliteiten voor student-ondernemers: afwezig zijn tijdens verplichte lesmomenten, spreiden/verplaatsen van evaluatiemomenten, vervangopdrachten of aangepaste opdrachten, ... Zo vergemakkelijken we het combineren van studeren en ondernemen.

Los van dit unieke statuut student-ondernemer kan je ook het fiscale statuut als student-zelfstandige bekomen. Meer daarover hier.

Kom je in aanmerking voor het statuut student-ondernemer of statuut student-zelfstandige?

Ja indien, 
 

  • je een al opgerichte onderneming leidt.
    OF 
  • je een specifiek begeleidings- of opleidingstraject volgt (of je hebt het gevolgd) voor het opstarten van een eigen onderneming EN kan een businessplan voorleggen, met de intentie om binnen 12 maanden een valoriseerbaar product of dienst aan te bieden. Uit je businessplan moet een duidelijk groeiperspectief blijken. 
    OF
  • Je specifiek begeleidings- of opleidingstraject volgt (of je hebt het gevolgd) voor het opstarten van een eigen onderneming EN deelneemt aan een door Thomas More erkende competitie met je onderneming. In dat geval kan het statuut slechts worden toegekend voor de duur van de competitie en indien de student door de eerste selectieronde is.

Voorbeelden van begeleidings- en opleidingstrajecten zijn:

Neem contact op met SPARK voor een uitgebreider overzicht.

Erkende competities zijn:
•    Bizidee
•    Bryo
•    Enactus
•    ...

Hoe vraag je het statuut student-ondernemer aan? 

Jij komt in aanmerking voor het statuut student-ondernemer, super! Vul dan het online aanvraagformulier in. Let op! Wacht niet te lang om de aanvraag in te dienen, het proces tot het (al dan niet) toekennen van faciliteiten duurt zo'n vier weken. 

Vulde je het aanvraagformulier in? Dit zijn de volgende stappen:

1. Heb je het aanvraagformulier ingevuld? Maak dan een afspraak voor een gesprek. Dat kan door een mailtje te sturen naar sarah.vaneynde@thomasmore.be en jean-michel.willems@thomasmore.be

2. We bespreken jouw aanvraag tijdens dat gesprek.

3. SPARK neemt na afloop van het gesprek contact op met de zorgcoördinator van jouw opleiding en geeft suggesties tot het toekennen van faciliteiten. 

4. De zorgcoördinator kent, in samenspraak met de opleidingsmanager, de uiteindelijke faciliteiten (al dan niet) toe en brengt de student via e-mail op de hoogte*. 

*Het toekennen van faciliteiten is maatwerk en worden regelmatig geherevalueerd daar de activiteit in een bedrijf ook erg snel kan veranderen. Het statuut moet elk academiejaar opnieuw aangevraagd worden.

Is je aanvraag goedgekeurd? Dan stopt de rol van SPARK niet! We adviseren je en geven tips om je onderneming met je studie te combineren. 

 

 

Benieuwd wat SPARK nog allemaal te bieden heeft?

Naar de hoofdpagina
thomas more