Toegepaste Psychologie

Interesse om de opleiding Toegepaste Psychologie te starten in februari? Ben je in september gestart met een opleiding in het hoger onderwijs, maar liep het niet zoals gepland? Heb je recent je diploma secundair onderwijs behaald en wil je starten aan een opleiding in het hoger onderwijs? Of ben je aan het werk, maar wil je een andere weg inslaan?

Weet dan dat je de opleiding Toegepaste Psychologie kan starten in het tweede semester. Voor beide keuzeopties (Arbeids- en organisatiepsychologie, of Klinische/Schoolpsychologie en Pedagogische Psychologie), stel je een studiepakket samen van maximaal 29 studiepunten in het tweede semester. We organiseren drie infomomenten om je inhoudelijk wat meer te vertellen over onze opleiding en om je te informeren over je studietraject. Aangezien je later in de opleiding instroomt, kan je de opleiding niet afwerken op drie jaar tijd. Je zal in totaal minimaal 3,5 jaar moeten rekenen om het diploma te behalen. We lichten dit verder toe in de infosessie. Je kan tevens geen opleidingsonderdelen meer opnemen die gedoceerd of geëxamineerd werden in het 1ste semester.

Je kan je hier inschrijven voor één van onderstaande infomomenten:

  • 19 december 2019: 10.30u tot 12.30u (SAN 1.3)
  • 22 januari 2020: 10.30u tot 12.30u (SAN 3.2)
  • 4 februari 2020: 10.30u tot 12.30u (SAN 3.2)

Onthaalmoment

Ben je ingeschreven voor het tweede semester? De lessen starten op maandag 10 februari 2020. We organiseren op die dag ook een onthaalmoment. Deelname aan dit moment is verplicht omdat er cruciale informatie wordt gegeven om een vlotte start te verzekeren.
Tijdens het eerste onthaalmoment ontmoet je medestudenten en maak je kennis met je studieloopbaancoach. 

We verwachten je op maandag 10 februari 2020 om 8.30 uur op campus Sanderus. Je mag wachten aan het onthaal. Wij komen je daar ophalen.

Boeken- en cursuslijsten

Vanaf eind januari kan je al de boeken en cursussen bestellen voor het tweede semester. Voor de verdeling van boeken en cursussen werkt Thomas More samen met Acco. Je bestelt online via deze link.

Heb je nog vragen?

Er is een brochure (academiejaar 2019-2020) voor studenten die starten in het tweede semester aan de opleiding Toegepaste Psychologie.

Eens je ingeschreven bent, vind je in de FAQ-gids voor nieuwe studenten (te raadplegen via het studentenportaal op de website van zodra je ingeschreven bent) vind je waarschijnlijk het antwoord!

Indien je bijkomende vragen hebt, kan je ons bereiken op het nummer 03/241 08 29 en vraag je naar een studietrajectbegeleider van de opleiding Toegepaste Psychologie.

Inschrijven

Indien je wil inschrijven in het tweede semester, neem je best vooraf contact op met een studietrajectbegeleider (via de afsprakentool of 03/241 08 03) of kom je naar één van de bovenstaande infomomenten.

Nadien kan je via de website je inschrijving in orde brengen. Bij vragen over administratieve inschrijving kan je terecht bij Studentenadministratie Antwerpen (of 03/275 98 69