Graduaat Orthopedagogische begeleiding

Ben je in september gestart met een opleiding in het hoger onderwijs, maar liep het niet zoals gepland? Heb je recent je diploma secundair onderwijs behaald en wil je starten aan een opleiding in het hoger onderwijs? Of ben je aan het werk, maar wil je een andere weg inslaan?

Klik hier rechtstreeks door naar de info voor campus Antwerpen, Geel / Lier of afstandsonderwijs.

Antwerpen

Weet dan dat je de voltijdse opleiding graduaat Orthopedagogische begeleiding te Antwerpen kan starten in het tweede semester t.e.m. 23 februari. Het is mogelijk een studiepakket samen te stellen van maximaal 12 studiepunten in het tweede semester voor het voltijds programma.  Je kan immers geen opleidingsonderdelen meer opnemen die reeds gegeven of geëxamineerd werden in het eerste semester. Aangezien je later in de opleiding instroomt, kan je de opleiding niet afwerken op twee jaar tijd (voor het voltijdse programma) of niet op drie jaar tijd (voor het deeltijdse programma). 

Opgelet: Het deeltijds programma wordt niet georganiseerd in een aparte lesgroep omwille van onvoldoende inschrijvingen.  

Wil je je verder grondig informeren over een eventuele start in het tweede semester, bekijk dan deze brochure.  

Onthaalmomenten

Ben je ingeschreven voor het tweede semester? De lessen starten op maandag 14 februari 2022. We organiseren vooraf een onthaalmoment op donderdag 10 februari om 13u30 op Campus Sanderus. Deelname aan dit moment is verplicht omdat er cruciale informatie wordt gegeven om een vlotte start te verzekeren. 
Tijdens het onthaalmoment ontmoet je medestudenten en maak je kennis met enkele docenten en studie- en studentenbegeleiding. Bovendien wordt er informatie gegeven over het werkplekleren. 

Heb je nog vragen?

Indien je voor of na je inschrijving verdere vragen hebt, aarzel dan niet om een afspraak (videocall of gesprek op campus) in te plannen met studie- en studentenbegeleiding of telefonisch contact op te nemen via 03/432 40 60.  

Eens je ingeschreven bent, vind je in de FAQ-gids voor nieuwe studenten (te raadplegen via het studentenportaal) waarschijnlijk ook een antwoord op enkele vragen!

Inschrijven

Inschrijvingen verlopen online via de website van Thomas More.  Bij vragen over je administratieve inschrijving kan je terecht bij Studentenadministratie Antwerpen: studentenadministratie.antwerpen@thomasmore.be of 03/275 98 69.

Boeken- en cursuslijsten

Vanaf eind januari kan je al de boeken en cursussen bestellen voor het tweede semester. Voor de verdeling van boeken en cursussen werkt Thomas More samen met Acco. Je bestelt online via deze link.

Campus Geel / Lier

Weet dan dat je de opleiding graduaat Orthopedagogische begeleiding te campus Geel of Lier kan starten in het tweede semester (voltijds of deeltijds). Het is mogelijk een studiepakket samen te stellen van maximaal 33 studiepunten in het tweede semester voor het voltijds programma. Je kan immers geen opleidingsonderdelen meer opnemen die reeds gegeven of geëxamineerd werden in het eerste semester.

Onthaalmomenten

Ben je ingeschreven voor het tweede semester? De lessen starten op maandag 22 februari 2021 (campus Geel) en donderdag 25 februari 2021 (campus Lier). We organiseren vooraf een onthaalmoment op dinsdag 16 februari (campus Geel) en donderdag 18 februari (campus Lier). Deelname aan dit moment is verplicht omdat er cruciale informatie wordt gegeven om een vlotte start te verzekeren.

Tijdens het onthaalmoment ontmoet je medestudenten en maak je kennis met enkele docenten en de coördinatoren. Bovendien wordt er informatie gegeven over het werkplekleren. Je start immers al dadelijk in je eerste semester met werkplekleren. Van zodra je bent ingeschreven, krijg je toegang tot het studentenportaal. Via het studentenportaal vind je verdere info over het werkplekleren  Studentenportaal Geel of Studentenportaal Lier

Als je ingeschreven bent in de opleiding, ontvang je meer informatie over het tijdstip en de locatie van dit onthaalmoment via mail.

Heb je nog vragen?

Indien je voor of na je inschrijving verdere vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met bie.ceuppens@thomasmore.be (opleidingscoördinator) of maarten.janssens@thomasmore.be (coördinator werkplekleren).

Verdere info zie ook: Orthopedagogie in dagonderwijs (Campus Geel) of Orthopedagogie in dagonderwijs (Campus Lier)

Inschrijven

Inschrijvingen verlopen online via de website van Thomas More.

Afstandsonderwijs

Info volgt nog.