Graduaat Orthopedagogische Begeleiding

Ben je in september gestart met een opleiding in het hoger onderwijs, maar liep het niet zoals gepland? Heb je recent je diploma secundair onderwijs behaald en wil je starten aan een opleiding in het hoger onderwijs? Of ben je aan het werk, maar wil je een andere weg inslaan? 

Check dan in voor onze online Infoavondspecifiek voor starten in februari, op woensdag 2 februariTussen 18 en 21 uur zitten onze docenten online voor je klaar voor een babbel. Vuur al je vragen op hen af ... en maak je keuze!

Klik hier rechtstreeks door naar de info voor campus Antwerpen, Geel / Lier of afstandsonderwijs.

Antwerpen

Weet dan dat je de voltijdse opleiding graduaat Orthopedagogische Begeleiding te Antwerpen kan starten in het tweede semester t.e.m. 23 februari. Het is mogelijk een studiepakket samen te stellen van maximaal 12 studiepunten in het tweede semester voor het voltijds programma.  Je kan immers geen opleidingsonderdelen meer opnemen die reeds gegeven of geëxamineerd werden in het eerste semester. Aangezien je later in de opleiding instroomt, kan je de opleiding niet afwerken op twee jaar tijd (voor het voltijdse programma) of niet op drie jaar tijd (voor het deeltijdse programma). 

Opgelet: Het deeltijds programma wordt niet georganiseerd in een aparte lesgroep omwille van onvoldoende inschrijvingen.  

Wil je je verder grondig informeren over een eventuele start in het tweede semester, bekijk dan deze brochure.  

Onthaalmomenten

Ben je ingeschreven voor het tweede semester? De lessen starten op maandag 14 februari 2022. We organiseren vooraf een onthaalmoment op donderdag 10 februari om 13u30 op Campus Sanderus. Deelname aan dit moment is verplicht omdat er cruciale informatie wordt gegeven om een vlotte start te verzekeren. 
Tijdens het onthaalmoment ontmoet je medestudenten en maak je kennis met enkele docenten en studie- en studentenbegeleiding. Bovendien wordt er informatie gegeven over het werkplekleren. 

Heb je nog vragen?

Indien je voor of na je inschrijving verdere vragen hebt, aarzel dan niet om een afspraak (videocall of gesprek op campus) in te plannen met studie- en studentenbegeleiding of telefonisch contact op te nemen via 03/432 40 60.  

Eens je ingeschreven bent, vind je in de FAQ-gids voor nieuwe studenten (te raadplegen via het studentenportaal) waarschijnlijk ook een antwoord op enkele vragen!

Inschrijven

Inschrijvingen verlopen online. Bij vragen over je administratieve inschrijving kan je terecht bij Studentenadministratie Antwerpen: studentenadministratie.antwerpen@thomasmore.be of 03/275 98 69.

Boeken- en cursuslijsten

Vanaf eind januari kan je al de boeken en cursussen bestellen voor het tweede semester. Voor de verdeling van boeken en cursussen werkt Thomas More samen met Acco. Je bestelt online via deze link.

Campus Geel / Lier

Weet dan dat je de opleiding graduaat Orthopedagogische begeleiding te campus Geel of Lier kan starten in het tweede semester (voltijds of deeltijds). Het is mogelijk een studiepakket samen te stellen van maximaal 33 studiepunten in het tweede semester voor het voltijds programma. Je kan immers geen opleidingsonderdelen meer opnemen die reeds gegeven of geëxamineerd werden in het eerste semester. Uiteraard kunnen we ook altijd een individueel afgestemd deeltijds traject samenstellen.

Onthaalmomenten

Ben je ingeschreven voor het tweede semester? De lessen starten op maandag 21 februari 2022 (campus Geel) en donderdag 24 februari 2022 (campus Lier). We organiseren vooraf een onthaalmoment op dinsdag 15 februari om 9 uur (campus Geel) en donderdag 17 februari om 9 uur (campus Lier).

Deelname aan dit moment is verplicht omdat er cruciale informatie wordt gegeven om een vlotte start te verzekeren. Tijdens het onthaalmoment ontmoet je medestudenten en maak je kennis met enkele docenten, de coördinatoren en je klasmentor. Bovendien wordt er informatie gegeven over het werkplekleren. Je start immers al dadelijk in je eerste semester met werkplekleren. Breng indien mogelijk ook een laptop mee, zo kunnen we samen jouw ISP (individueel studieprogramma) samenstellen en indienen. 

Van zodra je bent ingeschreven, krijg je toegang tot het studentenportaal. Via het studentenportaal vind je verdere info over het werkplekleren  Studentenportaal Geel of Studentenportaal Lier

Heb je nog vragen?

Indien je voor of na je inschrijving verdere vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met bie.ceuppens@thomasmore.be (opleidingscoördinator) of maarten.janssens@thomasmore.be (coördinator werkplekleren). We kunnen steeds een videocall of gesprek on campus inplannen. 

Verdere info zie ook: Orthopedagogische begeleiding in dagonderwijs (Campus Geel) of Orthopedagogische begeleiding in dagonderwijs (Campus Lier)

Inschrijven

Inschrijvingen verlopen online.

Afstandsonderwijs

Weet dan dat je de deeltijdse opleiding graduaat Orthopedagogische begeleiding in afstandsonderwijs kan starten in het tweede semester t.e.m. 23 februari.

Onthaalmoment

Ben je ingeschreven voor het tweede semester? Dan start je op maandag 14 februari 2022. We organiseren vooraf een online onthaalmoment op woensdag 9 februari om 19u (de link kunnen jullie terugvinden in jullie digitale agenda). Deelname aan dit moment is verplicht omdat er cruciale informatie wordt gegeven om een vlotte start te verzekeren. 
Tijdens het onthaalmoment ontmoet je medestudenten en maak je kennis met enkele docenten en studie- en studentenbegeleiding.

Heb je nog vragen?

Indien je voor of na je inschrijving verdere vragen hebt, aarzel dan niet om een afspraak in te plannen met studie- en studentenbegeleiding of telefonisch contact op te nemen via 03/432 40 60.  Eens je ingeschreven bent, vind je in de FAQ-gids voor nieuwe studenten (te raadplegen via het studentenportaal) waarschijnlijk ook een antwoord op enkele vragen!

Inschrijven

De inschrijving wordt pas voltooid indien je hebt deelgenomen aan een intakegesprek. Hiervoor maak je een afspraak met studie-en studentenbegeleiding. Inschrijvingen verlopen online. Bij vragen over je administratieve inschrijving kan je terecht bij Studentenadministratie Antwerpen: studentenadministratie.antwerpen@thomasmore.be of 03/275 98 69.

Boeken- en cursuslijsten

Vanaf eind januari kan je al de boeken en cursussen bestellen voor het tweede semester. Voor de verdeling van boeken en cursussen werkt Thomas More samen met Acco. Je bestelt online via deze link..