Graduaat Maatschappelijk Werk

Ben je in september gestart met een opleiding in het hoger onderwijs, maar liep het niet zoals gepland? Heb je recent je diploma secundair onderwijs behaald en wil je starten aan een opleiding in het hoger onderwijs? Of ben je aan het werk, maar wil je een andere weg inslaan?

Antwerpen

Weet dan dat je de opleiding graduaat Maatschappelijk Werk te Antwerpen kan starten in het tweede semester (voltijds of deeltijds) t.e.m. 23 februari. Het is mogelijk een studiepakket samen te stellen van maximaal 15 studiepunten in het tweede semester voor het voltijds programma en 12 studiepunten voor het deeltijds programma.  Je kan immers geen opleidingsonderdelen meer opnemen die reeds gegeven of geëxamineerd werden in het eerste semester. Aangezien je later in de opleiding instroomt, kan je de opleiding niet afwerken op twee jaar tijd (voor het voltijdse programma) of niet op drie jaar tijd (voor het deeltijdse programma).

Wil je je verder grondig informeren over een eventuele start in het tweede semester, bekijk dan deze brochure.  

Onthaalmomenten

Ben je ingeschreven voor het tweede semester? De lessen starten op maandag 14 februari 2022. We organiseren vooraf een onthaalmoment op donderdag 10 februari om 13u30 op Campus Sanderus. Deelname aan dit moment is verplicht omdat er cruciale informatie wordt gegeven om een vlotte start te verzekeren. 
Tijdens het onthaalmoment ontmoet je medestudenten en maak je kennis met enkele docenten en studie- en studentenbegeleiding. Bovendien wordt er informatie gegeven over het werkplekleren. 

Heb je nog vragen?

Indien je voor of na je inschrijving verdere vragen hebt, aarzel dan niet om een  afspraak (videocall of gesprek op campus) in te plannen met studie- en studentenbegeleiding of telefonisch contact op te nemen via 03/432 40 60.  

Inschrijven

Inschrijvingen verlopen online.  Bij vragen over je administratieve inschrijving kan je terecht bij Studentenadministratie Antwerpen: studentenadministratie.antwerpen@thomasmore.be of 03/275 98 69.

Boeken- en cursuslijsten

Vanaf eind januari kan je al de boeken en cursussen bestellen voor het tweede semester. Voor de verdeling van boeken en cursussen werkt Thomas More samen met Acco. Je bestelt online via deze link.

Geel/Turnhout

Weet dan dat je de dagopleiding graduaat in het Maatschappelijk Werk te campus Geel of Turnhout kan starten in het tweede semester. Het is mogelijk om bij de start van het tweede semester een individueel studiepakket samen te stellen voor het voltijds opleidingsprogramma. Je stroomt dan in bij de groep studenten die reeds in het eerste semester gestart zijn. Instappen in een combinatie van dag- en avondopleiding behoort ook tot de mogelijkheden. De opleidingsonderdelen die reeds gegeven of geëxamineerd werden in het eerste semester kan je pas de volgende academiejaren opnemen.
Starten in de avondopleiding graduaat in het Maatschappelijk Werk te campus Geel kan enkel bij de start van een nieuw opleidingsonderdeel. Neem bij interesse contact op met de studietrajectbegeleider Ine Van Kerckhoven of met de opleidingscoördinator Lize Vandereycken.

Onthaalmomenten

Ben je ingeschreven voor het tweede semester in de dagopleiding? De lessen starten in de week van 14 februari. We organiseren een onthaalmoment. Deelname aan dit moment is verplicht omdat er cruciale informatie wordt gegeven om een vlotte start te verzekeren.
Als je ingeschreven bent, ontvang je meer informatie over het tijdstip en de locatie van dit onthaalmoment via mail.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op indien je voor of na je inschrijving verdere vragen hebt met lize.vandereycken@thomasmore.be (opleidingscoördinator - werkplekcoördinator) of om je traject en eventuele vrijstellingen te bespreken met Ine.vankerckhoven@thomasmore.be (studietrajectbegeleider – zorgcoördinator)

Verdere info zie ook: Maatschappelijk Werk in dag- of avondonderwijs

Inschrijven

Inschrijvingen verlopen online via de website van Thomas More.