Graduaat Maatschappelijk Werk

Ben je in september gestart met een opleiding in het hoger onderwijs, maar liep het niet zoals gepland? Heb je recent je diploma secundair onderwijs behaald en wil je starten aan een opleiding in het hoger onderwijs? Of ben je aan het werk, maar wil je een andere weg inslaan?

Klik hier rechtstreeks door naar de info voor Campus Antwerpen, Campus Geel of Campus Turnhout.

 

Antwerpen

Weet dan dat je de opleiding graduaat Maatschappelijk Werk te Antwerpen kan starten in het tweede semester (voltijds of deeltijds) t.e.m. 24 februari. Het is mogelijk een studiepakket samen te stellen van maximaal 15 studiepunten in het tweede semester voor het voltijds programma en 12 studiepunten voor het deeltijds programma.  Je kan immers geen opleidingsonderdelen meer opnemen die reeds gegeven of geëxamineerd werden in het eerste semester. Aangezien je later in de opleiding instroomt, kan je de opleiding niet afwerken op twee jaar tijd (voor het voltijdse programma) of niet op drie jaar tijd (voor het deeltijdse programma).

Wil je je verder grondig informeren over een eventuele start in het tweede semester, bekijk dan deze brochure.  

Onthaalmomenten

Ben je ingeschreven voor het tweede semester? De lessen starten op maandag 15 februari 2021. We organiseren vooraf een onthaalmoment op donderdag 11 februari. Deelname aan dit moment is verplicht omdat er cruciale informatie wordt gegeven om een vlotte start te verzekeren.
Tijdens het onthaalmoment ontmoet je medestudenten en maak je kennis met enkele docenten en je studieloopbaancoach.  Bovendien wordt er informatie gegeven over het werkplekleren. Als je ingeschreven bent in de opleiding, ontvang je meer informatie over het tijdstip en de locatie van dit onthaalmoment via mail.

Heb je nog vragen?

Indien je voor of na je inschrijving verdere vragen hebt, aarzel dan niet om een online afspraak (videocall) in te plannen met een studieloopbaancoach of telefonisch contact op te nemen via 03/432 40 60.  
Eens je ingeschreven bent, vind je in de FAQ-gids voor nieuwe studenten (te raadplegen via het studentenportaal) waarschijnlijk ook een antwoord op enkele vragen!

Inschrijven

Inschrijvingen verlopen online via de website van Thomas More.  Bij vragen over je administratieve inschrijving kan je terecht bij Studentenadministratie Antwerpen: studentenadministratie.antwerpen@thomasmore.be of 03/275 98 69.
Boeken- en cursuslijsten
Vanaf eind januari kan je al de boeken en cursussen bestellen voor het tweede semester. Voor de verdeling van boeken en cursussen werkt Thomas More samen met Acco. Je bestelt online via deze link.

Geel

De opleiding maatschappelijk werk kan je starten in het tweede semester. Je kan aansluiten in de dag- of avondopleiding. Instappen in een combinatie van dag- en avondopleiding behoort ook tot de mogelijkheden. Instappen in opleidingsonderdelen die geëxamineerd of gedoceerd worden in het eerste semester is niet meer mogelijk. Omdat je later instroomt in de opleiding, zal de opleiding minimaal 2,5 jaar (dag) of 3,5 jaar (avond) duren.

We lichten graag de mogelijkheden toe in een persoonlijk gesprek. Daarnaast ben je ook van harte welkom op de opencampusdag, zodat je vlot kan instappen.

Voor bijkomende informatie kan je contact opnemen met Carine Vandersmissen.

Turnhout

De opleiding maatschappelijk werk kan je starten in het tweede semester. Je kan aansluiten in de dagopleiding. Instappen in opleidingsonderdelen die geëxamineerd of gedoceerd worden in het eerste semester is niet meer mogelijk. Omdat je later instroomt in de opleiding, zal de opleiding minimaal 2,5 jaar (dag) of 3,5 jaar (avond) duren.

We lichten graag de mogelijkheden toe in een persoonlijk gesprek. Daarnaast ben je ook van harte welkom op de opencampusdag, zodat je vlot kan instappen.

Voor bijkomende informatie kan je contact opnemen met Carine Vandersmissen.