Leraar Secundair Onderwijs & Verkorte Educatieve Bachelor

klik hier voor info over Leraar Secundair Onderwijs
klik hier voor info over de Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs
klik hier voor info over het Educatief Graduaat Secundair Onderwijs


Leraar Secundair Onderwijs 

Mechelen

Leraar Secundair Onderwijs

Ben je in september gestart met een opleiding, maar liep het niet zoals gepland? Of ben je aan het werk, maar wil je een andere weg inslaan? Tijd voor een spoorverandering!

Bekijk hier alvast voor welke onderwijsvakken je bij ons terecht kan.

Meer info of wil je informeren of er vrijstellingen mogelijk zijn? Of kom je graag eens langs op de campus voor een persoonlijke afspraak? Neem contact op met één van onze trajectbegeleiders Bea Bossuyt of Katrien D'Anvers via trajectbegeleidingbasomechelen@thomasmore.be.

Van harte welkom op onze infoavond op woensdag 1 februari van 18 tot 21 uur. We staan je graag te woord.

Turnhout

Leraar Lichamelijke Opvoeding- Bewegingsrecreatie

Spreekt de opleiding tot Leraar Lichamelijke opvoeding – Bewegingsrecreatie je aan maar kon je niet in september starten? Wil je graag overschakelen vanuit een andere opleiding? Denk je recht te hebben op vrijstellingen? Of wil je gewoon meer weten over de opleiding en de start in semester 2?

Neem gerust contact op met de verantwoordelijke coördinator Suzanne Van Praet. Zij zet je met plezier op weg om in februari vlot te starten.

Vorselaar

Leraar Secundair Onderwijs

Zin in een nieuwe uitdaging? Wil je een andere weg inslaan?

 • Check onze opleidingspagina of contacteer An Conings (tel. 014 74 01 88) voor alle trajecten: de driejarige opleiding en de verkorte trajecten voor twee of één onderwijsvak.
   
 • Wil je meer weten over mogelijke vrijstellingen of een individueel studieprogramma op jouw maat? Neem dan contact op met Joke Verschaeren (tel. 014 50 81 63).
   
 • Voor deze opleidingen is starten in februari mogelijk mét VDAB-ondersteuning.
  Benieuwd of je in aanmerking komt? Neem dan contact op met een VDAB-bemiddelaar via het gratis nummer (tel. 014 44 57 89).


Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs

Antwerpen en Mechelen

Wil je alvast een aantal vakken opnemen vanaf februari? Werk je op dit moment nog voltijds, maar wil je toch al aan de opleiding starten? Ben je nog niet helemaal zeker of je de stap naar het onderwijs wil wagen?
Dan is ons februaritraject iets voor jou.

In februari, bij de start van het tweede semester, kan je alvast een aantal opleidingsonderdelen opnemen. We selecteerden een aantal vakken die je een goed beeld geven over wat leraarschap inhoudt. We hebben dit voortraject zo flexibel mogelijk voor je gemaakt:

 • Alle lessen gaan online door; op maandagavond van 18u00 tot 21u45.
 • Er is één stagedag, waarvoor je op voorhand zelf kan doorgeven welke weekdag kan.
 • Enkel het onthaalmoment en het schriftelijke examen gaan op onze campus door (campus Sint-Andries in Antwerpen).

Aansluitend kan je vanaf het dooropvolgende academiejaar in om het even welk traject instappen, zowel in Mechelen als in Antwerpen.

Meer info? Neem contact op met onze opleidingscoördinator Joost Hansen (+32 490 58 08 32).

Geel

Ben jij een krak in jouw vakgebied en wil jij je passie delen met leerlingen? Start dan in februari aan de Verkorte Educatieve Bachelor in het secundair onderwijs op onze campus in Geel. Instappen in februari is perfect mogelijk voor het deeltijdse traject (avond- & weekendopleiding) en een LIO-traject (Leraar in Opleiding).

In het deeltijds traject combineer je werken en studeren. Je volgt les op zaterdagvoormiddag (8.30u tot 13.15u) en woensdagavond (18.30u tot 21.45u)

In het LIO-traject ben je reeds aan de slag als leraar. Het is gericht gericht op werkplekleren, aangevuld en verrijkt met lessen en in combinatie met afstandsonderwijs, groeps- en individuele verwerkingsopdrachten. Je volgt les op maandagavond (18.30u tot 21.45u) en woensdagnamiddag.

Meer info? Check onze opleidingspagina's: deeltijds traject of LIO-traject.
of contacteer Miet Verellen.