Graduaat Maatschappelijk Werk

Ben je in september gestart met een opleiding in het hoger onderwijs, maar liep het niet zoals gepland? Heb je recent je diploma secundair onderwijs behaald en wil je starten aan een opleiding in het hoger onderwijs? Of ben je aan het werk, maar wil je een andere weg inslaan?

Antwerpen

Starten in februari, bij de start van het tweede semester is zeker mogelijk! Je kan starten in ons voltijds programma of ons deeltijds programma (focus op werkstudenten). 

We informeren jou graag over onze opleiding en de start in februari op volgende infomomenten: 

  • Dinsdag 20 december om 19u 
  • Dinsdag 17 januari om 19u  

Inschrijven voor deze infosessies is noodzakelijk om tijdig de link naar de online omgeving te ontvangen.

Belangrijk te weten is dat je door je opstart in februari, je opleiding zal spreiden over een extra half jaar. Je kan namelijk de gemiste vakken van het eerste semester dit academiejaar niet meer inhalen en deze zullen volgend academiejaar voor jou doorgaan. Je zal dus pas kunnen afstuderen in juni 2025 (voltijds programma) of juni 2026 (deeltijds programma). 

Onthaalmoment

De lessen starten op 13 februari. Op 9 februari om 9 uur verwelkomen we jullie op een onthaalmoment, om elkaar en de opleiding te leren kennen.  Deelname aan dit moment is verplicht omdat er cruciale informatie wordt gegeven om een vlotte start te verzekeren. Dat wil zeggen dat je best ingeschreven bent voor 9 februari. 

Inschrijven

Inschrijvingen verlopen online. Bij vragen over je administratieve inschrijving kan je terecht bij Studentenadministratie Antwerpen: studentenadministratie.antwerpen@thomasmore.be of +32 3 275 98 69.

Heb je nog vragen?    

Neem dan zeker deel aan onze infomomenten. Als je daarnaast nog vragen hebt, kan je terecht bij de studie- en studentenbegeleiders via ssbmw.antwerpen@thomasmore.be of via +32 3 432 40 60 
 

Geel/Turnhout

Weet dan dat je de dagopleiding graduaat in het Maatschappelijk Werk te campus Geel of Turnhout kan starten in het tweede semester. Het is mogelijk om bij de start van het tweede semester een individueel studiepakket samen te stellen voor het voltijds opleidingsprogramma. Je stroomt dan in bij de groep studenten die reeds in het eerste semester gestart zijn. Instappen in een combinatie van dag- en avondopleiding behoort ook tot de mogelijkheden. De opleidingsonderdelen die reeds gegeven of geëxamineerd werden in het eerste semester kan je pas de volgende academiejaren opnemen.
Starten in de avondopleiding graduaat in het Maatschappelijk Werk te campus Geel kan enkel bij de start van een nieuw opleidingsonderdeel. Neem bij interesse contact op met de trajectcoördinator Ine Van Kerckhoven of met de opleidingsmanager Lize Vandereycken.

Onthaalmomenten

Ben je ingeschreven voor het tweede semester in de dagopleiding? De lessen starten in de week van 14 februari. We organiseren een onthaalmoment. Deelname aan dit moment is verplicht omdat er cruciale informatie wordt gegeven om een vlotte start te verzekeren.
Als je ingeschreven bent, ontvang je meer informatie over het tijdstip en de locatie van dit onthaalmoment via mail.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op indien je voor of na je inschrijving verdere vragen hebt met lize.vandereycken@thomasmore.be (opleidingsmanager en werkplekcoördinator) of om je traject en eventuele vrijstellingen te bespreken met Ine.vankerckhoven@thomasmore.be (traject- en zorgcoördinator).

Verdere info zie ook: Maatschappelijk Werk in dag- of avondonderwijs

Inschrijven

Inschrijvingen verlopen online via de website van Thomas More.