Keep Control Competition/Health Analyser Project

De opleiding Bachelor in de elektromechanica van het departement Technologie van Thomas More Geel organiseert in samenwerking met het RTC Antwerpen en bedrijven Janssen Pharmaceutica, BP Geel en INEOS het Keep Control Competition project en het Human Atmosphere Health Analyser project.

In de voormiddag nemen de leerlingen deel aan één van de twee projecten.

U kan bij de inschrijving kiezen uit twee mogelijkheden, afhankelijk van de interesse en de achtergrondkennis van de leerlingen.

Wat?

Keep Control Competition
De “Keep Control Competition” is een interactieve en bijna speelse inleiding in de techniek van de automatisering en regeltechniek van industriële processen. Leerlingen komen op de schoolbanken in contact met abstracte begrippen waarvan het nut niet altijd even duidelijk is. Toch worden vele zaken praktisch gebruikt in de dagelijkse techniek. Bijvoorbeeld de wiskundige bewerkingen “integraal en differentiaal” - zullen in de toepassing van het regelen van een druk of een debiet nuttig gebruikt worden en tot leven komen. Het project bestaat uit een inleiding in de regeltechniek waarbij de leerlingen zelf hun regelkring zo goed mogelijk trachten af te regelen.

Human Atmosphere Health Analyser (HAHA)
Het "Health Analyser project" speelt in op de de aandacht voor gezonde lucht en omgeving. Leerlingen leren een aantal sensoren voor het meten van temperatuur, vervuilde lucht (CO - CO2), vochtigheid, licht e.d. aansluiten en uitlezen op computer. Vervolgens komt het visualiseren, interpreteren en alarmeren aan de orde, wat met een grafische programmeeromgeving erg gebruiksvriendelijk is. De metingen van de HAHA-opstelling zijn via het intranet op elke PC uit te lezen.

Voor wie?

  • Leerlingen en leerkrachten uit het laatste jaar van het secundair onderwijs TSO
  • Elektromechanica-elektriciteit, 3de graad TSO
  • Industriële wetenschappen, 3de graad TSO
  • Elektrische installatietechnieken, 3de graad BSO 

Ook andere studierichtingen en ASO-leerlingen zijn welkom. We passen ons programma aan in functie van de leerlingen.

Programma

09.00: Ontvangst op de Campus van Thomas More Geel

09.15 Start van het Keep Control project/HAHA-project

12.00 Gratis lunch

13.00 Afsluiting

Er wordt een beperkte voorbereiding verwacht van de leerlingen. Het is geen informatiedag over verder studeren aan het Hoger Onderwijs.

Data

Contacteer ons als u dit project met uw leerlingen wenst te volgen. We zoeken samen met u naar een geschikte datum en een geschikt programma.

Deelnamevoorwaarden

  • Leerling zijn van het laatste jaar TSO of ASO.
  • Minimaal 10 en maximaal 18 deelnemers . 
  • Meerdere klassen van dezelfde school kunnen zich inschrijven.
  • De deelnemer staat zelf in voor het transport naar de Thomas More Campus in Geel.

Meer info

Eric Mondelaers
eric.mondelaers@thomasmore.be

Thomas More
Kleinhoefstraat 4
2440 Geel
Tel 014 562339

Inschrijven

Contacteer ons indien u wenst in te schrijven.