Voedings- en Dieetkunde | Junior University College 2019-2020

Semester 1

Microbiologie 1

Omschrijving: Je ontdekt de plaats van de microbiologie binnen de biologie met zijn historische achtergrond. Je bestudeert het belang en het nut van de micro-organismen zowel voor de medische wereld, de voedingsindustrie als de farmaceutische industrie. Dankzij de kennis van microscopische technieken leer je het nodige over de bacteriën qua morfologie, celbouw en taxonomie. Je bestudeert de horizontale DNA-overdracht via transformatie, conjugatie of transductie. In deze cursus bestudeer je ook de groei van bacteriën en de verschillende voedselcomponenten nodig om bacteriën te kweken. Ook leer je verschillende manieren om de groei onder controle te houden en aseptisch te werken.

  • Aantal studiepunten 2,5

Semester 2

Workshops gezonde voeding

Omschrijving: Tijdens deze workshops ontdek je alles rond gezonde voeding voor volwassenen. Klassieke gerechten worden in een gezond jasje gestoken. Actuele thema’s zoals wereldkeuken, vegetarische voeding, duurzame voeding en superfoods komen hier aan bod. Kookworkshops en interactieve workshops wissselen elkaar af. Je leert voedingsaanbevelingen omzetten in praktische adviezen om maaltijden samen te stellen en te beoordelen aan de hand van de voedingsdriehoek en andere hulpmiddelen. Er is ook een actieve workshop rond de bewegingsdriehoek. Er is  een actieve workshop waarbij ook de bewegingsdriehoek wordt toegelicht. 

  • Aantal studiepunten : 4