Secundaire scholen

Zijn uw laatstejaars al bezig met wat ze volgend jaar willen doen? Vast wel. Als secundaire school speelt u een belangrijke rol in de zoektocht van uw leerlingen naar de opleiding of het vak dat het best bij hen past. Als grootste hogeschool in de provincie Antwerpen hebben wij niet alleen een breed aanbod dat uw leerlingen kan interesseren, maar ook heel wat expertise die we graag met u willen delen.

Informatie- en oriënteringsactiviteiten

Wij organiseren graag, gratis en vrijblijvend, informatie- en oriënteringsactiviteiten op uw school en op maat van uw school: een infoavond voor leerlingen en ouders met objectieve informatie over het hoger onderwijs en verder studeren, een bezoek aan onze hogeschool, een themaworkshop … Het kan allemaal.

Proeven van Thomas More | belevingsdagen en meer

Een halve dag met de hele klas proeven van hoger onderwijs tijdens mega-interessante workshops in aula, labo, studio, skillslab of atelier. Dat kan tijdens onze belevingsdagen!

Bovendien organiseert Thomas More tal van proeflessen en workshops, op maat van leerling, leerkracht, klas of school. We steken ook graag een handje toe bij gip’s en excursies, of we organiseren voor u een pedagogische studiedag op een van onze campussen. 

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen op www.thomasmore.be/hulp-bij-studiekeuze/leraar.

Brochurerek

Neem een kijkje in ons brochurerek en download rechtstreeks jouw exemplaar.

Wens je graag gedrukte brochures? Neem contact op met de dienst Marketing & Communicatie van Thomas More: marcom@thomasmore.be of contacteer rechtstreeks een van onze instroomcoördinatoren (aan de rechterzijde). 

Openles

Op openlesdagen volgen leerlingen de echte onderwijsactiviteiten zoals lessen, labo's en practica, groepswerken enz. met echte studenten en echte docenten. Nadien kunnen ze vrijblijvend info verzamelen over opleidingen en studeren aan Thomas More. Alle info over de openlesdagen vindt u hier.

Openlesweek

Tijdens de krokusvakantie gaan we traditioneel voor extra large. Leerlingen kunnen gedurende die ganse week naar een Thomas More-campus komen en aansluiten bij de lessen die op dat moment doorgaan. Dat kan een gewone les zijn, maar ook een labo of een groepswerk. Zo krijgen ze een beeld van de opleiding en kunnen ze beter beslissen of de studierichting iets voor hen is. Leerlingen kunnen het programma zelf samenstellen en draaien dus gewoon even mee met het leven zoals het is op een Thomas More-campus. Alle informatie over de openlesweek vindt u hier.

Junior University College

Hebben uw leerlingen zin om in het laatste jaar van hun middelbaar een extra uitdaging aan te gaan? Of zijn ze gewoon heel nieuwsgierig naar het leven aan een hogeschool? Dan kunnen ze deelnemen aan de Junior University Colleges en gedurende een gans semester elke woensdagnamiddag een les volgen binnen een opleiding waarin ze zich interesseren. Op het einde leggen ze samen met onze studenten het examen af. Zijn ze geslaagd? Dan verdienen ze meteen een vrijstelling als ze in september starten met die opleiding. Alle info vindt u hier.

RTC-workshops

Vanuit onze opleiding Ontwerp- en Productietechnologie op Campus De Nayer hebben we samen met RTC Vlaams-Brabant een drone-project voor middelbare technische en beroepsscholen. Klik hier voor alle informatie.

Thomas More organiseert in samenwerking met RTC Antwerpen en de opleidingen Bedrijfsmanagement, Bouw, Chemie, Elektromechanica, Elektronica-ICT, Energietechnologie en Office Management ook op Campus Geel tal van workshops voor  leerlingen en leerkrachten van het secundair onderwijs. Klik hier voor alle informatie.

Hans Geerts
Instroom & Oriëntering
Sofie Ruts
Instroom & Oriëntering
Astrid Druyts
Instroom & Oriëntering
Werk jij op een school en wens je op de hoogte te blijven van de activiteiten die we organiseren voor studiekiezers en van ons opleidingsaanbod?
Ja, graag!
secundaire scholen