CLB

Elk jaar opnieuw focust een nieuwe lading laatstejaarsleerlingen zich op hun vervolgstudies en dat brengt heel wat vragen met zich mee. Als CLB-medewerker neemt u de belangrijke taak op zich om deze en andere prangende vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en leerlingen te begeleiden in hun zoektocht naar de studie die het best bij hen past. De Thomas More-hogeschool draagt hieraan graag een steentje bij. 

We stellen ons graag even voor

Met 42 professionele bacheloropleidingen, 18 graduaatsopleidingen en ruim 20.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is de Thomas More-hogeschool de grootste kweekvijver voor hooggeschoold professioneel talent in de provincie Antwerpen, waarin elk talent optimaal tot zijn recht komt. Thomas More is daarnaast een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Bachelor- en graduaatsopleidingen

Sinds enkele jaren organiseert Thomas More zowel bacheloropleidingen als graduaatsopleidingen. Wij vatten voor u de verschillen tussen beide opleidingstypes graag even samen.

Bacheloropleidingen duren drie jaar in een voltijds traject, behalve de bachelor Verpleegkunde die uit vier jaar bestaat. Een professionele bachelor is praktijkgericht en biedt een stevige theoretische basis. Wetenschappelijke inzichten en praktische opdrachten worden gecombineerd.

Graduaatsopleidingen situeren zich qua niveau tussen het secundair onderwijs (niveau 4) en het professionele bacheloronderwijs (niveau 6) en bestrijken gemiddeld twee jaar voltijdse studie. Ze zijn erg praktijkgericht en worden vaak aangeboden in zowel dag- als avondonderwijs. Daardoor zijn ze perfect geschikt voor zowel een 17 of 18-jarige studiekiezer als voor een zij-instromer, in combinatie met een job.

Ontdek hier onze bacheloropleidingen     Ontdek hier onze graduaatsopleidingen

Eerste hulp bij studiekeuze

Voor studiekiezers van alle leeftijden, voor hun supporters én hun begeleiders hebben we een gloednieuw uitgebreid platform rond studiekeuze gebouwd. Zo hopen we iedereen individueel en doelgericht te kunnen helpen om de volgende stap te zetten in de zoektocht naar een passende opleiding. Benieuwd? Ga dan zeker eens kijken.

Vragen? Samenwerken? Contacteer ons!

Heb je vragen? Wil je graag samenwerken? Neem dan zeker contact op met één van onderstaande collega's. We staan steeds open voor boeiende contacten en nieuwe samenwerkingen.