WIZZ-klas

05 december 2017

Studenten wiskunde van de Lerarenopleiding Secundair Onderwijs van Thomas More in Mechelen zetten op woensdagmiddag de deuren van Campus Kruidtuin open voor de WIZZ-klas. Met dit initiatief helpen ze leerlingen van de Mechelse secundaire scholen met al hun wiskundeproblemen. Met de examens van het eerste trimester voor de deur is het initiatief een succes. Ongeveer 50 leerlingen schreven zich in voor deze “Wiskunde-op-maat”-lessen. Nu woensdag gonst de WIZZ-klas van Campus Kruidtuin weer van activiteiten rond axioma’s, verzamelingen, stellingen, bewijzen…

Studenten spijkeren wiskundekennis van leerlingen van Mechelse secundaire scholen bij

WIZZ-klas

Met de examens van het eerste semester in het vooruitzicht kan een aantal leerlingen uit het secundair onderwijs wel wat extra hulp gebruiken om de leerstof wiskunde onder de knie te krijgen. De studenten wiskunde van het tweede jaar van de Lerarenopleiding Secundair Onderwijs van Thomas More pikken daar met hun WIZZ-klas op in. Zij geven extra steun en remediëring aan leerlingen van het eerste tot en met het vierde middelbaar van de Mechelse scholen. En met succes. Al ongeveer 50 leerlingen volgden in november de WIZZ-klas. Nu woensdag 6 december staat de derde les op het programma en op 13 december worden de activiteiten afgerond.

Wiskunde-op-maat

In de WIZZ-klas helpen de studenten de leerlingen met al hun wiskundeproblemen, het instuderen van de leerstof en het maken van oefeningen. De WIZZ-klas biedt “wiskunde-op-maat”; individuele begeleiding is het sleutelwoord. En die begeleiding evolueert naar zelfstandig werken. De studenten zetten de leerlingen op het juiste spoor en laten hen daarna ook zelfstandig aan de slag gaan. In de polyvalente zaal van Campus Kruidtuin hebben de studenten al hun didactisch materiaal (extra handboeken, werkbladen, computerapplicaties…) verzameld om de stof die de leerlingen niet helemaal onder de knie hebben nog eens uit te leggen en in te oefenen.

Mooi meegenomen²

De leerlingen varen er wel bij. Ze krijgen bijlessen wiskunde zomaar in de schoot geworpen en hoeven niet zelf op zoek te gaan naar iemand die hen kan helpen. En voor de studenten is het een bijkomende en vooral heel interessante oefenkans. Ze leren met welke wiskundeproblemen de leerlingen vooral worstelen en dat is bagage die ze als toekomstige leerkrachten heel goed kunnen gebruiken. De leerlingen winnen erbij, de studenten winnen erbij. Dus is de WIZZ-klas “mooi meegenomen in het kwadraat” om het met wiskundetermen te zeggen. Kom gerust zelf eens kijken.

Praktisch

WIZZ-klas door de studenten wiskunde van de Lerarenopleiding Secundair Onderwijs in Mechelen

Locatie | Campus Kruidtuin, polyvalente zaal, Lange Ridderstraat 44, 2800 Mechelen
Datum & tijdstip | Woensdag 06 december 2017, 13 tot 14 uur en 14 tot 15 uur

Conny Van den Brande
T 0497 48 14 13
E

Recente persberichten