Vernieuwde Bond zonder Naam organiseert gesprekken als tegengewicht voor angst

21 november 2016

Kom binnen en zet u”. Dat is de warme oproep die Bond zonder Naam deze maand lanceert. Een nieuwe maand een nieuwe spreuk in meer dan 200.000 brievenbussen over heel Vlaanderen. En toch. Toch is het anders. Na meer dan 50 jaar kregen die spreuken immers een nieuw jasje. Om dat opgefriste verhaal en de eerste spreuk nieuwe stijl kracht bij te zetten, nodigt Bond zonder Naam mensen uit voor een goed gesprek.

“In het licht van de actualiteit is die oproep natuurlijk des te relevanter”, zegt Anniek Gavriilakis, directeur Bond zonder Naam. “Kom binnen zet u is immers ook mentale deuren openzetten. Zonder vooroordelen en onbevangen durven kijken naar elkaar. We willen met onze actie een eenvoudig, maar o zo krachtig signaal sturen naar de samenleving. Een warme welkom en een luisterend oor voor elkaar.”

Is dat een softe boodschap? “Als we elkaar 1 week eens écht zouden vertrouwen als samenleving, zou het op drie jaar tijd wel 40 miljard euro kunnen opleveren”, liet Damiaan Denys (“de angstpsychiater”) zich onlangs ontvallen tijdens een lezing voor Bond zonder Naam.

Vernieuwing

De nieuwe spreuk “Kom binnen en zet u” is het uithangbord van een ruimere vernieuwingsoperatie binnen Bond zonder Naam. De meest opvallende veranderingen zijn een nieuw logo, nieuwe baseline, nieuwe website en vooral een nieuw formaat voor de spreuken. 

Om dat opgefriste verhaal en de eerste spreuk nieuwe stijl kracht bij te zetten, trekt Bond zonder Naam er op 18 en 21 november op uit. Gewapend met een stel boekstoelen trekken we rond om mensen uit te nodigen voor een goed gesprek. Met gespreksstarters en een kan warme koffie of thee kan iedereen aanschuiven voor een babbel. 

Om het ijs te breken, voorzien we op elke plek  een verrassend duo dat de toon zet en tevens mensen uitnodigt om aan te schuiven voor een échte dialoog. Mensen voor wie we een boon hebben omdat ze elk op hun manier een strijd voor verbondenheid voeren. Bijzondere mensen die inspireren en begeesteren. Mensen die onbewust een hartstocht of levenswijze delen, maar elkaar nog niet kennen. Wij laten ze graag kennismaken met elkaar. En met jou.

Uitnodiging voor pers

Vrijdag 18 november | Hogeschool PXL Hasselt 11u-12u: kunstenaar Koen Vanmechelen en onderneemster/journaliste Paula Marckx (90)

Maandag 21 november | Thomas More Campus De Ham, 10u30-11u30:

econoom Geert Noels (Econopolis) en creatief ondernemer Mohammed Ouaamari (26, bekend van Twitter en politiek politiek platform #ophef). Daarna nemen we de trein van Mechelen naar Oostende samen met Steven De bruyn voor intieme wagonconcerten.

Pers is welkom op de verschillende locaties. Graag een seintje aan Anniek Gavriilakis, directeur Bond zonder Naam (0485 99 62 34).

 

Anniek Gavriilakis
T 0485 99 62 34
E

Recente persberichten