Van idee tot ontwerp | Studenten Elektromechanica presenteren hun projecten

08 januari 2019

De eerstejaarsstudenten Elektromechanica van Thomas More in Geel hebben vanaf de eerste dag op de hogeschool hun handen uit de mouwen gestoken. Het eerste semester werkten ze in teamverband aan een ontwerp voor een nieuw product waarbij zowel technische als communicatieve aspecten aan bod kwamen. Dit jaar hebben verschillende projecten een link met de entertainmentsector.

Nu woensdag organiseren de studenten “Van idee tot ontwerp”, een poster-beurs waar ze al hun ontwerpen presenteren: een automatische sjoelbox, een ecosorteermachine met hoog fungehalte, een geautomatiseerde viskraam, een pannenkoekenbakmachine voor festivals, een heuse popcornfiets… het is maar een greep uit het creatieve aanbod.

Met theorie alleen kom je er niet

En dus worden de studenten van de bacheloropleiding Elektromechanica vanaf dag één van hun opleiding voor de leeuwen gegooid. “Van idee tot ontwerp” heet het project waar zij het hele eerste semester aan werkten. Teams van telkens zes studenten werkten een idee uit tot een ontwerp voor een concreet product. Dit jaar was “Fun” het codewoord. De meeste projecten zijn dan ook gerelateerd aan de entertainmentsector.

Sociaal ingenieus

Een aantal projecten kadert binnen “Sociaal Ingenieus”, een project voor studenten die geloven dat technologie het leven van mensen kan veranderen. Studenten uit technische richtingen van Thomas More worden gestimuleerd om technologische projecten uit te voeren in de sociale sector. Wie het hele traject van “Sociaal Ingenieus” volgt, krijgt dit vermeld op een diplomasupplement. En dat leidde dit jaar tot voorstellen zoals een buslift voor rolstoelpatiënten en een in hoogte verstelbaar toilet.

Posterbeurs

Op woensdag 9 januari 2019 presenteren de 24 teams hun eindproduct aan een jury van professionals. Elk team bemant een stand in de agora van de Geelse campus en stelt met posters, tekeningen, maquettes, 3D-modellen, projectboeken, enz. zijn ontwerp voor aan de jury, geïnteresseerde bedrijven en het grote publiek. Iedereen is immers welkom.

Praktisch

  • Van idee tot ontwerp
  • Woensdag 9 januari 2019 van 11.30 tot 15.30 uur
  • Thomas More, Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel

Meer informatie?

Kom gerust langs en laat je leiden door het enthousiasme waarmee de studenten hun product presenteren. Collega Paul Janssen, een van de begeleidende docenten staat u graag te woord | 0474 65 90 84

innovation fair

Recente persberichten