Van idee tot ontwerp

08 januari 2020

Studenten Elektromechanica presenteren hun projecten op een Innovation Fair

Geel – Donderdag 09 jan – 11.30 tot 15.30 uur

De eerstejaarsstudenten Elektromechanica van Thomas More in Geel hebben vanaf de eerste dag op de hogeschool hun handen uit de mouwen gestoken. Het eerste semester werkten ze in teamverband aan een ontwerp voor een nieuw product waarbij zowel technische als communicatieve aspecten aan bod kwamen. Het hoofdthema van dit jaar was “fun”.

Nu donderdag organiseren de studenten een “Innovation Fair”, een posterbeurs waar ze hun ontwerpen presenteren: een elektronische escaperoom, een automatische chipsmengmachine, een compacte sneeuwruimer, een interactieve draaimolen, een moving beerpongmachine, een microschietkraam… het is maar een greep uit het creatieve aanbod.

Met theorie alleen kom je er niet….

En dus worden de studenten van de bacheloropleiding Elektromechanica vanaf dag één van hun opleiding voor de leeuwen gegooid. “Van idee tot ontwerp” heet het project waar zij het hele eerste semester aan werkten. Teams van telkens zes studenten werkten een idee uit tot een ontwerp voor een concreet en technisch haalbaar product. Dit jaar was “Fun” het codewoord. De meeste projecten zijn dan ook gerelateerd aan de entertainmentsector.

Sociaal ingenieus

Een aantal projecten kadert binnen “Sociaal Ingenieus”, een project voor studenten die geloven dat technologie het leven van mensen kan veranderen. Studenten uit technische richtingen van Thomas More worden gestimuleerd om technologische projecten uit te voeren in de sociale sector. Wie het hele traject van “Sociaal Ingenieus” volgt, krijgt dit vermeld op een diplomasupplement.

Posterbeurs

Op donderdag 09 januari 2020 presenteren de 29 teams hun eindproduct aan een jury van professionals. Elk team bemant een stand in de agora van de Geelse campus en stelt met posters, tekeningen, maquettes, 3D-modellen, projectboeken, enz. zijn ontwerp voor aan de jury, geïnteresseerde bedrijven en het grote publiek. Iedereen is immers welkom.

Praktisch

  • Van idee tot ontwerp
  • Donderdag 09 januari 2020 van 11.30 tot 15.30 uur
  • Thomas More
    Kleinhoefstraat 4
    2440 Geel

Meer informatie?

Kom gerust langs en laat u leiden door het enthousiasme waarmee de studenten hun product presenteren. Collega Paul Janssen, een van de begeleidende docenten staat u graag te woord | 0474 65 90 84

Recente persberichten