Van idee tot ontwerp

09 januari 2018

Studenten Elektromechanica presenteren hun projecten

De eerstejaarsstudenten Elektromechanica van Thomas More in Geel hebben vanaf de eerste dag op de hogeschool hun handen uit de mouwen gestoken. Het eerste semester werkten ze in teamverband aan een ontwerp voor een nieuw product waarbij zowel technische als communicatieve aspecten aan bod kwamen. Dit jaar hebben verschillende projecten een link met de zorgsector.

Nu woensdag organiseren de studenten “Van idee tot ontwerp”, een beurs waar ze al hun ontwerpen presenteren: een douche voor rolstoelpatiënten, een zelf  handelende afwasmachine, een automatische medicijnenverdeler, een programmeerbare buxussnoeimachine … het is maar een greep uit hun creatief aanbod.

Met theorie alleen kom je er niet

En dus worden de studenten van de bacheloropleiding Elektromechanica vanaf dag één van hun opleiding voor de leeuwen gegooid. “Van idee tot ontwerp” heet het project waar zij het hele eerste semester aan werkten. Teams van telkens zes studenten werkten een idee uit tot een ontwerp voor een concreet product. Elk team werd begeleid door een “peter of meter”, die de studenten zelf zochten bij hun oud-leerkrachten uit het secundair onderwijs.

Een greep uit de ontwerpen: een douche voor rolstoelpatiënten; een zelf handelende afwasmachine, een automatische medicijnenverdeler, een programmeerbare buxussnoeimachine, een multifunctioneel ziekenhuisbed, een stabiliteitstafeltje voor Parkinsonpatiënten, een ramenwasser voor industriële gebouwen,…

Sociaal ingenieus

Verschillende projecten kaderen binnen “Sociaal Ingenieus”, een project voor studenten die geloven dat technologie het leven van mensen kan veranderen. Studenten uit technische richtingen van Thomas More worden gestimuleerd om technologische projecten uit te voeren in de sociale sector. Wie het hele traject van “Sociaal Ingenieus” volgt, krijgt dit vermeld op een diplomasupplement.

Posterbeurs

Op woensdag 10 januari 2018 presenteren de 24 teams hun eindproduct aan een jury van professionals. Elk team bemant een stand in de agora van de Geelse campus en stelt met posters, tekeningen, maquettes, 3-D modellen, projectboeken, enz. zijn ontwerp voor aan de jury en alle belangstellenden. Iedereen is welkom.

Campus voor Interieur, Design & Architectuur

  • Van idee tot ontwerp
  • Woensdag 10 januari 2018
  • 11.30 tot 15.30 uur
  • Thomas More Kleinhoefstraat 4,  2440 Geel

Meer info

Kom gerust langs en laat u leiden door het enthousiasme waarmee de studenten hun product presenteren. Collega Paul Janssen, een van de begeleidende docenten staat u graag te woord (0474) 65.90.84

Luc Damen
T 0478 32 23 71
E