UNIZO en Thomas More helpen student-ondernemers met start-up

20 mei 2019

Growing Tall, IntoFood … Het zijn maar twee van de prikkelende namen die de studenten van de opleiding Business en Ondernemen voor hun start-up bedachten. Dinsdag stellen ze hun businessplan voor. Het is een eerste stap naar hun eigen onderneming. Met de steun van ICE Cube, de ondernemerschapswerking van Thomas More, namen ze deel aan Go4Business, een individueel coachingstraject van UNIZO, dat jonge ondernemers begeleidt bij de verwezenlijking van hun grote droom.

De tweedejaarsstudenten van Business en Ondernemen, een traject van Bedrijfsmanagement, kunnen deelnemen aan Go4Business van UNIZO, een mix van coaching en workshops. Een coach begeleidt de jonge ondernemers stap voor stap bij het schrijven van een ondernemingsplan en helpt hen het financiële plaatje te leggen. Na afloop krijgen ze een gedetailleerd analyserapport over de haalbaarheid van hun idee én hun plannen.

Zestien studenten gingen de uitdaging aan. “Het is een stevig traject”, zegt UNIZO-coach Annelies Hermans. “Een goed idee alleen volstaat immers niet, maar door deze jongeren goed te begeleiden, krijgen ze een duidelijk idee van wat ondernemen allemaal inhoudt.” De studenten pitchen hun idee op dinsdag 21 mei en dan zal blijken of hun start-up het potentieel heeft om tot een echt bedrijf uit te groeien. Als dat het geval is, kunnen ze in hun derde jaar alvast stagelopen in hun eigen onderneming.

Partners in Education

De samenwerking tussen Thomas More en UNIZO provincie Antwerpen is niet aan zijn proefstuk toe, maar in april formaliseerden de partners de samenwerking in een duurzame overeenkomst. Vanaf nu gaan ze als Partners in Education door het leven. “Met onze ondernemerschapswerking ICE Cube willen we ondernemende studenten helpen om hun ambities waar te maken”, zegt Thomas More-docent Lucie Somers. “Een doelstelling die we met UNIZO delen. Voor ons is het ideaal om structureel te kunnen samenwerken met hun specialisten.” “Wij op onze beurt vinden het belangrijk dat jongeren ondernemerschap meekrijgen en dat er aandacht is voor de kennis die het onderwijs ter beschikking stelt aan het ondernemerslandschap.” vult UNIZO-directeur Sofi Van Ussel aan. 

Praktisch

Dinsdag 21 mei 2019 | 10 uur - Thomas More | Campus Geel, agora | Kleinhoefstraat 4 | 2440 Geel 

Finale pitches van het Go4Businestraject met persmoment

  • Pitches starten om 8.30 uur
  • 10 uur: persmoment door Els Van Weert, regiodirecteur Thomas More & Sofi Van Ussel, directeur UNIZO provincie Antwerpen 

 

UNIZO

Recente persberichten