Travel More | Studenten runnen eigen reisbureau

10 december 2015

Studenten Toerisme en Recreatiemanagement van Thomas More in Mechelen runnen voortaan een eigen reisbureau. Travel More is een filiaal van UNIGLOBE Triton Travel en verzorgt alle buitenlandse reizen, die personeelsleden van de hogeschool in het kader van hun opdracht maken. Een reisbureau geleid door studenten is een uniek concept in het Vlaamse hoger onderwijs en een ideale leerschool. Op donderdag 10 december wordt reisbureau Travel More officieel geopend.

Internationaal op de kaart

De Thomas More hogeschool zet sterk in op zowel studenten- als docentenmobiliteit. Heel wat studenten volgen een deel van hun opleiding in het buitenland, maar ook docenten zetten Thomas More internationaal mee op de kaart. Het International Office in Mechelen heeft al sinds 2010 een eigen reisdienst voor docenten, die in opdracht van de hogeschool een verplaatsing naar het buitenland maken. Studenten Toerisme en Recreatiemanagement werkten mee in die reisdienst en deden er heel wat praktische ervaring op.

Travel More

En nu gaat de hogeschool nog een stap verder. De reisdienst van het International Office wordt omgevormd tot Travel More, een volwaardig reisbureau dat volledig door studenten gerund wordt. Travel More is een filiaal van UNIGLOBE Triton Travel, gevestigd aan Grootbrug in Mechelen. 

Een docent van de hogeschool die op buitenlandse missie vertrekt, neemt contact op met Travel More, waarna de studenten de reservaties voor transport en accommodatie voor hun rekening nemen. Dit gebeurt onder supervisie van de begeleidende docenten. Als er last-minute toch iets misloopt met een trein of vlucht, dan helpt de 24-uurservice van het hoofdkantoor de reiziger uit de nood.

Uniek concept en tonnen ervaring

Dat studenten een eigen reisbureau runnen is een uniek concept in het hoger onderwijs en de ideale voorbereiding op de professionele carrière van de studenten. “Travel More is een win-win voor zowel de studenten als de docenten”, zegt Griet Troukens, een van de begeleidende docenten, “De studenten doen tonnen praktijkervaring op met échte cases en docenten kunnen met een gerust hart naar het buitenland vertrekken.”

Dat is ook Ben Weyts, Vlaams minister van Toerisme niet ontgaan. Voor de officiële opening van Travel More spreekt hij in een videoboodschap zijn waardering en steun voor het unieke concept uit.

Bekijk hier de videoboodschap:

 

Praktisch

U bent van harte welkom om de officiële opening bij te wonen van 12u30 tot 14u00 in lokaal C2.08.

Philip Claessens
T +32 498 21 79 72
E

Recente persberichten