Thomas More verwelkomt 7.500 nieuwe studenten voor het academiejaar 2019/2020

13 september 2019

Op maandag 16 september begint aan de Thomas More-hogeschool het academiejaar 2019/2020. Voor het zesde jaar op rij ziet de hogeschool haar studentenpopulatie groeien. De hogeschool verwelkomt niet minder dan 7.500 nieuwe studenten en dat zijn er 1.600 meer dan vorig jaar. Die opvallende stijging komt vooral voor rekening van de 1.200 studenten in de graduaatsopleidingen, die vanaf dit jaar door de hogeschool georganiseerd worden. 

Thomas More is met 16.000 (and counting…) studenten de grootste hogeschool van Vlaanderen, en met 12 campussen en 5 lesplaatsen (Antwerpen, Geel, Herentals, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout, Vorselaar en Westerlo) is Thomas More dé hogeschool van de Provincie Antwerpen.

Sterk praktijkgerichte graduaatsopleidingen

De Thomas More-hogeschool organiseert niet minder dan 17 graduaatsopleidingen. Deze tweejarige en sterk praktijkgerichte opleidingen vervangen de HBO5-opleidingen van de Centra voor Volwassenenonderwijs. De graduaatsopleidingen situeren zich tussen het secundair onderwijs en de bacheloropleidingen van de hogescholen. Ze bereiden voor op een specifiek beroep en worden in voltijds dagonderwijs of in flexibel deeltijds onderwijs aangeboden. Studenten die na een graduaatsopleiding nog verder willen studeren, kunnen via een schakelprogramma doorgroeien naar een bacheloropleiding van Thomas More. 

Lerarenopleiding zit weer in de lift

De stijging van het aantal nieuwe studenten is ook te danken aan groeiende belangstelling voor zorgopleidingen, businessopleidingen én de lerarenopleiding. De campagnes om meer mensen warm te maken voor het beroep van leraar, slaan duidelijk aan. Er boden zich tot nu toe al 751 nieuwe studenten aan tegenover 619 vorig jaar. De inschrijvingen voor de Kleuteropleidingen gaan lichtjes achteruit, maar Lager onderwijs en Secundair onderwijs gaan erop vooruit. Voor het secundair onderwijs zien we bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig academiejaar. En daar zijn veel zij-instromers bij. Mensen die al enige tijd werken, maar de overstap naar het onderwijs overwegen. Zij gebruiken de speciale trajecten, die de combinatie van werken en studeren mogelijk maken. 

Online inschrijven

We verwachten dat de cijfers de komende weken nog zullen stijgen, want we stellen vast dat studenten steeds later inschrijven. Vanaf dit jaar konden studenten zich voor het eerst volledig online en van thuis uit inschrijven voor een opleiding. 60% van de inschrijvers maakte van deze mogelijkheid gebruik.  

Groeien betekent bouwen

Door de aanhoudende groei zal Thomas More ook zijn campussen uitbreiden. Grote masterplan-projecten staan op stapel in Mechelen, Geel en Sint-Katelijne-Waver. Met de spreiding over de hele provincie combineert Thomas More de voordelen van een grote hogeschool met een kleinschalige community-aanpak waardoor studenten optimaal kunnen leren en groeien.

Meer info?

  • Veerle Heyvaert | Directeur Marketing en Communicatie | 0473 81 38 96
  • Luc Damen | Woordvoerder voor de Kempen | 0478 32 23 71

Recente persberichten