Thomas More stelt gloednieuwe opleiding Voertuigtechnieken in primeur voor op SID-in van Antwerpen

30 januari 2019

2-jarige graduaatsopleiding samen met de autosector

Vanaf september 2019 biedt de Thomas More-hogeschool op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver de opleiding Voertuigtechnieken aan. Het is een van de vijftien nieuwe graduaatsopleidingen die de hogeschool volgend academiejaar organiseert. Het graduaat Voertuigtechnieken leidt jongeren in twee jaar op tot onderhouds- en diagnosetechnicus en service advisor. De opleiding wordt in primeur voorgesteld op de Studie-Informatiedagen in Antwerp Expo van donderdag 31 januari tot zaterdag 02 februari. 

Vijftien nieuwe graduaatsopleidingen

Vanaf het academiejaar 2019/2020 breidt de Thomas More-hogeschool haar onderwijsaanbod uit met niet minder dan vijftien nieuwe graduaatsopleidingen. Deze tweejarige en sterk praktijkgerichte opleidingen situeren zich tussen het secundair onderwijs en de driejarige bacheloropleidingen van de hogescholen. Ze bereiden voor op een specifiek beroep en worden in voltijds dagonderwijs of flexibel deeltijds onderwijs aangeboden. 

Voertuigtechnicus in twee jaar

Het graduaat Voertuigtechnieken wordt vanaf september 2019 georganiseerd op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver en richt zich op jongeren die graag aan wagens sleutelen en dromen van een job in de autosector. In twee jaar worden ze in voltijds dagonderwijs opgeleid tot ware voertuigtechnici met drie afstudeerspecialisaties: personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen, zware bedrijfsvoertuigen en brom- en motorfietsen.

“De opleiding is sterk praktijkgericht, echt iets voor doeners. In ons state of the art Autotechnologisch Centrum leren de studenten de knepen van het vak zowel in de labo’s als in de centrale werkplaats, mét wagenpark.” zegt opleidingsmanager Wouter Lutin.

Samen opleiden met de autosector

“De studenten voertuigtechnieken gaan ook aan de slag in de autosector zelf. Maar liefst een derde van de opleiding bestaat uit werkplekleren met een zelfstandige stage in een garagebedrijf als afsluiter. En wie afstudeert kan direct aan de slag of via een schakelprogramma doorstromen naar onze bacheloropleiding Autotechnologie. Dat we het graduaat Voertuigtechnieken samen met garagebedrijven uit heel Vlaanderen organiseren is een win-win voor alle partijen: onze studenten leren het vak van ervaren professionals en bedrijven zitten op de eerste rij om talent van de toekomst te spotten”, besluit Wouter Lutin.

Diploma op zak? Werk (in overvloed) of verder studeren

Wie het graduaatsdiploma Voertuigtechnieken behaalt, is onmiddellijk inzetbaar in de automotive sector als onderhouds- en diagnosetechnicus in een garagebedrijf, maar ook als service advisor voor het onthaal van en technisch advies aan klanten. Werk is er in overvloed, getuige de vacatureberichten van de VDAB.

Ook verder studeren is een optie: een voertuigtechnicus kan via een verkort programma van anderhalf jaar, dus na 3,5 jaar studeren in totaal nog een bachelordiploma autotechnologie behalen. Voor wie eerder technisch-commercieel ingesteld is, is een schakelprogramma naar de bachelor Automotive Management mogelijk. 

Deskundig advies op de SID-in in Antwerpen

Van donderdag 31 januari t.e.m. zaterdag 02 februari gaan in Antwerp Expo de Studie-Informatiedagen (SID-In) door. Studiekiezers maken er kennis met opleidingen en beroepen. Ook de docenten van Thomas More, die het graduaat Voertuigtechnieken in de provincie Antwerpen op de kaart zetten, zijn van de partij. “Wij zijn heel trots dat we het graduaat Voertuigtechnieken als eerste hogeschool in de provincie kunnen aanbieden”, stelt docent Mark Pecqueur, “Het Graduaat Voertuigtechnieken is complementair met onze bacheloropleiding Autotechnologie. De SID-in Antwerpen is de ideale gelegenheid voor geïnteresseerde studenten om uit te maken welke van de twee opleidingen het beste past bij hun belangstelling en competenties. Wij staan klaar om hen te helpen die keuze te maken”.

Meer informatie

Wouter Lutin
Opleidingsmanager Voertuigtechnieken
T +32 15 31 69 44
Mark Pecqueur
Docent Voertuigtechnieken
T +32 476 40 87 44

Recente persberichten