Thomas More prominent aanwezig op de SID-in Antwerpen

31 januari 2018

Antwerp Expo - Hal 4 | donderdag 01 tot zaterdag 03 februari

Van donderdag tot zaterdag zakken de laatstejaars van het secundair onderwijs massaal af naar de SID-in (Studie-informatiedagen) in Antwerp Expo. Met 16.500 studenten en elf campussen verspreid over zeven locaties is Thomas More zonder enige twijfel dé hogeschool van de provincie Antwerpen. Ze is dan ook prominent op de SID-in aanwezig.

Thomas More telt niet minder dan 35 professionele bachelors. Bovendien zet de hogeschool alles in de steigers om haar opleidingenportfolio vanaf september uit te breiden met een gloednieuwe bachelor Toegepaste Architectuur waarvoor de NVAO alvast groen licht gaf, en een Engelstalige opleiding Information Management and Multimedia die reeds positief werd beoordeeld door de Commissie Hoger Onderwijs. Daarmee biedt Thomas More voortaan zes Engelstalige programma’s aan.

SID-in voor iedereen

De SID-in-beurzen, één in elke provincie zijn een initiatief van de Centra voor leerlingenbegeleiding (CLB) en het Ministerie van Onderwijs en Vorming. Laatstejaars secundair onderwijs kunnen op een SID-in kennismaken met een brede waaier aan studie- en beroepsmogelijkheden.

Docenten en studentenbegeleiders van Thomas More halen op de SID-in alles uit de kast om studiekiezers zo goed mogelijk te informeren. Voor de leerlingen én voor de hogeschool is een juiste studiekeuze van groot belang.

Thomas More met vaste waarden en nieuwe opleidingen

Thomas More geeft op de SID-in info over de 35 bacheloropleidingen die de hogeschool organiseert. Daar zijn vaste waarden bij, maar ook twee unieke opleidingen die geen enkele andere hogeschool aanbiedt (Orthopedie | Campus Geel en Media & Entertainment Business | Campus Mechelen), maar ook een nieuwe opleiding Toegepaste Architectuur en een Engelstalige opleiding Information Management and Multimedia.

 

  • Toegepaste Architectuur (Campus Mechelen) leidt jongeren op die in de bouwsector dé schakel worden tussen bouwheer, architect en aannemer. Ze kunnen in elk architectuurproject meedraaien op elke schaal: gebouw, interieur en meubel.

 

  • Information Management and Multimedia wordt de zesde Engelstalige opleiding, die op de campus in Mechelen georganiseerd wordt. Met de Engelstalige bacheloropleidingen mikt Thomas More zowel op buitenlandse als Vlaamse studenten. De vijf opleidingen tellen nu samen ongeveer 350 studenten waarvan 130 buitenlanders.

 

  • De professionele bachelor Toegepaste Psychologie (Campus Antwerpen) stelt graag de afstudeerrichting Arbeids- en organisatiepsychologie voor. Studenten leren er werken aan economisch gezonde organisaties met tevreden werknemers.

 

  • De opleiding Sport & Bewegen (Campus Turnhout) brengt een loopband mee en daagt de bezoekers uit om even te trainen. Voor elke gelopen kilometer schenkt de hogeschool een euro aan Special Olympics.

 

  • De opleidingen Vroedkunde (Campus Lier en Turnhout) pakken uit met Victoria en haar baby Emma Charlotte. Victoria is de meest gesofisticeerde verloskundige simulatierobot op de markt. Victoria kan bijna levensecht vroedvrouwen uitdagen met uitzonderlijke verloskundige noodsituaties, zowel tijdens de zwangerschap, de bevalling als in de kraamperiode.

 

  • En dan zijn er nog de HBO5-opleidingen, die Thomas More nu met CVO’s (Centra voor volwassenenonderwijs) in heel de provincie organiseert. De campus in Geel biedt al jaren sterke dagtrajecten HBO5 aan. Op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver zijn nu ook drie dagtrajecten (Elektromechanica, Elektriciteit en Informatica) stevig verankerd.

Praktisch

  • SID-in Antwerpen | Thomas More op stand nummer 9
  • Donderdag 01 februari t.e.m. zaterdag 03 februari: openingsuren
  • Antwerp Expo / Hal 4, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen, 
  • www.thomasmore.be

P.S. Thomas More heeft voor de bachelor Toegepaste Architectuur al een positief oordeel gekregen van de NVAO. De hogeschool is nu in afwachting van de officiële goedkeuring door de Vlaamse overheid.

Martine Taeymans
Directeur Marketing & Communicatie
T 0476 48 50 74