Thomas More meets IBM

19 april 2018

Hogeschool sluit samenwerkingsovereenkomst “Partners in Education” met IBM

Met IBM krijgt Thomas More een bedrijf van wereldformaat als nieuwe ‘Partner in Education’, een belangrijke alliantie. Op 17 april tekent de hogeschool een overeenkomst met het technologiebedrijf om in de toekomst een steentje bij te dragen aan de bacheloropleidingen Informatiemanagement & Security, Elektronica-ICT en Business Management. IBM stelt niet alleen software ter beschikking, maar verzorgt ook gastcolleges en opleidingsonderdelen over hacking en datamanagement met virtualisatie en Cloud. Het doel? Er mee voor zorgen dat de internetbeveiligers en data-analisten van de toekomst op de hoogte zijn van de recentste ontwikkelingen in deze snel groeiende business.

“Nieuwe vaardigheden op gebied van cyber security of cognitieve technologieën worden steeds belangrijker. ” zegt Jacques Platieau, Country General Manager IBM België en Luxembourg. "Voor IBM is de samenwerking tussen de bedrijfswereld en het onderwijs dan ook van groot belang, zodat beide goed op elkaar afgestemd zijn."

Het concept van ‘Partners in education’ is eenvoudig maar efficiënt. Dankzij een gerichte samenwerking met het bedrijfsleven krijgen de studenten al tijdens hun opleiding intensief voeling met het werkveld in al zijn aspecten. Het is een netwerk van expertise en cocreatie.   

Big data

Social media, slimme camera’s, meters en toestellen, supercomputers met gigantische rekenkracht … Gegevens, big data, zijn de voornaamste brandstof van de moderne wereld, van de wetenschap en van elk businessmodel. De mogelijkheden zijn enorm, maar er liggen ook risico’s – hackers en trollen - op de loer. De bescherming van netwerken, van gegevens, van imago en privacy zijn grote uitdagingen. Uitgerekend in mei 2018 moeten bedrijven en organisaties in orde zijn met het beheer van hun klantengegevens in het kader van GDPR (General Data Protection Regulation).

Hackers

De bachelor Informatiemanagement en Security zet sterk in op deze aspecten: het managen en analyseren van data (Datamanagement) en het beveiligen van het internet (Cyber Security Expert). Ook bij het traject ‘Security, systems and services’ van Elektronica-ICT en bij de opleiding Business Management zijn deze aspecten essentieel. IBM stelt niet alleen lesmateriaal ter beschikking, maar verzorgt ook demo’s, gastcolleges en levert een belangrijke bijdrage aan opleidingsonderdelen over hacking, over het beveiligen van mobiele applicaties, over business analytics enz.
 

In beeld

Maureen Soenen     
External Relations Manager IBM
T +32 (0) 489 510 800
Regina Vuerinckx
Partners in Education Thomas More Antwerpen - Mechelen - De Nayer
T +32 476 79 16 13

Recente persberichten