Thomas More gastheer voor het eerste researchED-congres in België

24 januari 2020

Mechelen| zat 28 maart | 09.30 tot 16.30 uur

Op zaterdag 28 maart zet researchED voor het eerst voet aan wal in ons land met een dagvullende conferentie bij de Thomas More-hogeschool in Mechelen. researchED (met ED van Education) is een netwerk voor en door leraren en wil de kloof tussen het onderwijsonderzoek en de onderwijspraktijk dichten.

Gastheer voor de eerste researchED-conferentie in België is ExCEL, het gloednieuwe ExpertiseCentrum voor Effectief Leren van Thomas More. De deelnemers krijgen een uitgebreid programma met de scherpste geesten uit het Vlaamse en internationale onderwijsveld.

Van kleuter- tot hoger onderwijs

Dirk Van Damme (OESO) geeft een keynote over de rol van onderwijsonderzoek. Daniel Muijs, hoofd onderzoek bij Ofsted, de Engelse onderwijsinspectie, Tim Surma (ExCEL, Thomas More), Carl Boel (Thomas More), Kirsten Schraeyen (Thomas More), Pedro De Bruyckere, Kristel Vanhoyweghen, Paul Kirschner e.a. zijn van de partij. Ook Tom Bennett, oprichter van researchED en internationaal expert klas- en gedragsmanagement zal spreken op 28 maart. Hij komt voor de lancering van researchED in ons land speciaal naar Mechelen.

Er is aandacht voor alle onderwijsniveaus, van kleuter- tot hoger onderwijs en researchED krijgt een “outstanding” Britse school over de vloer, die ultieme successen boekt met leerlingen vanuit een heel diverse achtergrond.

researchED

researchED werd in 2013 opgericht door de Britse docent en auteur Tom Bennett. Het is een unieke internationale ‘grassroots’ beweging, die snel wereldwijd door heel wat leraars, directieleden, beleidsmakers en onderzoekers omarmd werd. ResearchED-conferenties zijn inmiddels gehouden in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Zweden, Noorwegen, Zuid-Afrika, Canada, de Verenigde Staten en Nederland. Op researchED-conferenties spreken niet alleen onderzoekers en beleidsmakers, maar ook leerkrachten die vertellen hoe zij relevant onderzoek gebruiken om de prestaties van hun leerlingen te verbeteren.

researchED-conferentie

Een researchED-conferentie helpt leerkrachten, docenten en al wie bij het onderwijs betrokken is om het onderscheid te maken tussen zinnige en onzinnige innovaties en onderzoek. Het daagt wetenschappers uit om te vertellen hoe hun onderzoek een verschil kan maken in de dagelijkse lespraktijk. De conferenties die de voorbije vijf jaar in Nederland doorgingen, waren een groot succes en werden door de deelnemers heel goed onthaald: “De sfeer is er beter dan uitstekend. Hoe kan het ook anders met zoveel enthousiaste onderwijsmensen die allemaal het beste onderwijs voor hun leerlingen nastreven en hier samenkomen om ècht te leren. Van topsprekers en van elkaar. Op ResearchED voel je je als leraar begrepen, gewaardeerd en gerespecteerd. Je gaat geïnspireerd en met veel energie weer naar huis. Die energie heb je hard nodig als je de volgende maandag weer met de onvolkomenheden van het systeem te maken krijgt”, zo getuigt een van de aanwezigen.

Praktisch

  • researchED-conferentie | zaterdag 28 maart 2020 | 09.30 tot 16.30 uur

  • Thomas More | Campus De Vest | Zandpoortvest 60, 2800 Mechelen

  • Inschrijven kan via de link: https://researched.eu/events  Een ticket kost 65 euro, studenten betalen 24 euro.

Meer informatie

Recente persberichten