Thomas More en SD Worx organiseren in primeur een lessenpakket ‘Payroll’ voor toekomstige bedrijfspsychologen

23 april 2019

De tweedejaarsstudenten Toegepaste Psychologie van de Thomas More-hogeschool in Antwerpen volgen sinds begin april het lessenpakket “Payroll”. De bedrijfspsychologen in spe worden niet alleen opgeleid voor de menselijke kant van HR, ze worden ook voorbereid op concrete vragen rond verloning, waarmee ze in de job dagelijks te maken krijgen.

Voor deze primeur kan de opleiding rekenen op experten van SD Worx. Zij stelden het lessenpakket samen en maken zelf de studenten vertrouwd met het reilen en zeilen van de verloning en de loonadministratie in een bedrijf. De studenten reageren alvast enthousiast. Het lessenpakket “Payroll” kadert in de structurele samenwerkingsovereenkomst “Partners in Education”, die Thomas More en SD Worx pas ondertekend hebben.

Loonadministratie voor Bedrijfspsychologen

Thomas More Mechelen-Antwerpen maakt werk van de afstemming van de opleidingen op de arbeidsmarkt. En dus worden de studenten Toegepaste Psychologie door specialisten van SD Worx opgeleid in het brede spectrum van verloning en loonadministratie. “Op een personeelsdienst krijg je te maken met heel diverse situaties, zoals ziekte en gewaarborgd loon, klein verlet, educatief verlof, dwingend familiaal verlof, maar ook uiteenlopende voordelen zoals maaltijdcheques en voordelen alle aard voor het privé-gebruik, vakantiegeld en uitdienst met verbrekingsvergoedingen.”, zegt Cathy Geerts, HR Director bij SD Worx. “Met een intensieve module van acht lesmomenten maken wij de 70 studenten van het tweede jaar Toegepaste Psychologie van Thomas More daarmee vertrouwd”.

“Het lessenpakket bereidt onze studenten beter voor op de arbeidsmarkt en het is een meerwaarde op hun CV”, vult Peter De Graef van Toegepaste Psychologie aan, “Er is immers een tekort aan Payroll-specialisten. En wij zijn heel blij dat wij dat kunnen doen in co-creatie met de experten van SD Worx. Zij staan garant voor de link met dagdagelijkse praktijk. SD Worx stuurt bovendien zijn beste mensen”.

HR-directeur België Cathy Geerts geeft een inkijk in hoe werkgevers zich vandaag differentiëren via hun verloningsbeleid. SD Worx kantoordirecteur Olivier Guédon weet haarfijn uit te leggen waar KMO-bedrijfsleiders vandaag van wakker liggen en dan zijn er nog andere vakspecialisten, die de weg naar digitale tools tonen.

Structurele samenwerking tussen Thomas More en SD Worx bezegeld

De hogeschool bouwt actief aan ‘Partners in Education’, een netwerk van expertise en co-creatie. In dat netwerk verbindt Thomas More zich met bedrijven voor een structurele, duurzame en vruchtbare samenwerking. “Wij gaan in zee met marktleiders die willen participeren in ons kernproces en zo een win-win realiseren. Beide partners, zowel de hogeschool als het bedrijf moeten er beter van worden.” zegt Regina Vuerinckx, verantwoordelijk voor ‘Partners in Education’. “De partnerbedrijven zitten mee in de cockpit om de opleidingen toekomstgericht aan te sturen. En ze stellen hun expertise, knowhow en infrastructuur open voor studenten van Thomas More.”

Meer informatie

•    Maak kennis met de opleiding Toegepaste Psychologie van Thomas More Mechelen-Antwerpen

  •     Toegepaste Psychologie
  •     Afstudeerrichting Arbeids- en Organisatiepsychologie
  •     Op zaterdag 27 april is er een Opencampusdag waar men met de opleidingen van de hogeschool kan kennismaken
  •     Op 6 mei is er een “Open jobdag” bij SD Worx om de functies te ontdekken.
Regina Vuerinckx
Partners in Education Thomas More Antwerpen - Mechelen - De Nayer
T +32 476 79 16 13
Eva De Schrijver
Persverantwoordelijke SD Worx
T 0496 02 67 08

Recente persberichten