Super Thursday for Math-lovers

13 maart 2019

Elk jaar op 14 maart is het internationale Pi-dag. De studenten Wiskunde van de Lerarenopleiding Secundair onderwijs van Thomas More in Mechelen zijn helemaal klaar om mee te feesten. Met een wiskundewandeling- en zoektocht, π-cartoons en post-it figuren en een π-ttig menu voor een π-ttige prijs in de cafetaria van Campus Kruidtuin wordt het een Super Thursday for Math-lovers.

π-dag

Op Pi-Dag wordt het getal Pi gevierd, een wiskundig bijzonder belangrijk getal dat onder meer gebruikt wordt om de omtrek van een cirkel te berekenen. Pi is oneindig en begint met de cijfers 3,14159265358. 14 maart wordt op zijn Amerikaans geschreven als 3-14 en dus werd die datum de Internationale Pi-dag, een hoogdag voor alle wiskundigen. Sommige Math-lovers vinden het zelfs spijtig dat ze er niet bij waren op 14 maart 1592, om 6 uur, 53 minuten en 58 seconden (3-14-1592 6:53:58), het meest perfecte Pi-moment. 

Een wiskundezoektocht en een π-ttig menu

De studenten Wiskunde van de Lerarenopleiding Secundair onderwijs In Mechelen laten π-dag niet zomaar voorbijgaan. Ze bieden op π-dag een wiskundewandeling en -zoektocht door Mechelen aan. Verspreid over Campus Kruidtuin vind je cartoons en post-it figuren in de stijl van π. En in de cafetaria krijg je ’s middags een π-ttig menu voor een π-ttige prijs. Wat dacht je van een vegetarische π-zza of een spaghetti met π-gment van rode pepers voor de prijs van uiteraard 3,14 euro. Wie niet veel honger heeft, kan zich beperken tot een π-ttige tomatensoep.

Zin in een π-ttig gesprek?

Kom dan donderdag naar Campus Kruidtuin (Lange Ridderstraat 44 in Mechelen). De studenten Wiskunde antwoorden op al je vragen over de wondere wereld van π.

Conny Van den Brande
Docent Wiskunde
T 0497 48 14 13
E