Studenten Toerisme speeddaten online met jongeren uit Indonesië

09 oktober 2014

Op donderdag 9 oktober 2014 wisselen studenten Toerisme en Recreatiemanagement van Thomas More-hogeschool en jongeren uit Yogyakarta (Indonesië) van gedachten over verschillende stellingen rond duurzaam reizen. Op campus De Vest van Thomas More en in het ViaVia Joker-reiscafé van Yogyakarta wordt er een gezellig internationaal praatcafé opgesteld. Tussen 11u45 en 13u45 valt de afstand tussen de jongeren – zo’n 15 000 kilometer – even weg.

De jongeren krijgen verschillende spraakmakende stellingen en foto’s rond toerisme voorgeschoteld, waar ze dan samen over kunnen discussiëren. Na tien minuten maken ze plaats voor iemand anders, volgens het speeddate principe, maar niet zonder hun conclusie te delen met de wereld. Dankzij de hashtag #jogjalo worden de reacties van de jongeren wereldwijd gevolgd en gedeeld op media zoals Twitter en Facebook. Deze zullen ook in real time verschijnen op een scherm op de hogeschool in Mechelen.

De studenten toerisme krijgen een gratis Fair Trade snack als ze deelnemen aan de speeddate. Daarnaast leren ze ook leeftijdsgenoten kennen aan de andere kant van de wereld. “Voor onze studenten zal het een hele ervaring zijn te ontdekken met welke bril leeftijdsgenoten uit Indonesië kijken naar duurzaam reizen”, besluit Annik Schellens, opleidingshoofd Toerisme en Recreatiemanagement.

Deze actie is een organisatie van Thomas More-hogeschoolBTCViaVia Tourism Academy en Karavaan vzw in het kader van de week van de fairtrade.

Praktisch


Ook journalisten zijn welkom op deze internationale speeddate. We starten om 11u45 op Campus De Vest,  Zandpoortvest 60, 2800 Mechelen.

Veerle Heyvaert
Directeur Marketing & Communicatie
T 0473 81 38 96

Recente persberichten