Studenten journalistiek worden buitenlandverslaggever in Kaapverdië

22 oktober 2013

7 studenten Journalistiek van de Thomas More Hogeschool vertrekken woensdag, 23 oktober 2013, richting Kaapverdië. In het kader van Beyond Your World zullen zij er gedurende 14 dagen ervaring opdoen als buitenlandverslaggever. Ze werken er journalistieke producties uit over ontwikkelingssamenwerking, religie, toerisme en milieu.

Beyond Your World is een Europees journalistiek trainingsprogramma waarbij jonge journalisten een unieke kans krijgen om te proeven van het avontuurlijke van buitenlandverslaggeving. BYW wil objectieve berichtgeving over ontwikkelingslanden stimuleren en naar een hoger niveau tillen.

Alle deelnemers volgen eerst een voorbereidingsprogramma van 6 weken. Onderwerpen zijn interculturaliteit, internationale samenwerking en berichtgeving in minder evidente omstandigheden.

In Kaapverdië moeten de studenten ieder 4 journalistieke producties uitwerken (artikels, blogs, fotoreportages, videoreportages, audioproducties en multimediaverhalen). Onderwerpen zoals de impact van ontwikkelingssamenwerking, religie, toerisme en milieu zullen daarbij ruime aandacht krijgen.

Naast het journalistieke werk zullen de studenten ook deelnemen aan gezamenlijke activiteiten georganiseerd in samenwerking met vzw boa vista o mundo foundation, de ambassade, lokale mediabedrijven en universiteiten. Het wordt een onvergetelijke ervaring!

Bij terugkomst publiceren de deelnemers hun werk in diverse media en op het online magazine Joinmagazine.be. Ze krijgen hiervoor journalistieke begeleiding.

Later dit academiejaar vertrekken nog een 10tal studenten van de opleiding Journalistiek en Internationale Research Journalistiek naar Afrika en naar Brazilië

verslag 30/10/2013: Praia

In beeld

Veerle Heyvaert
Directeur Marketing & Communicatie
T 0473 81 38 96

Recente persberichten