Studenten Interieur & Design winnen innovatieprijzen AR Metallizing en VOKA ondernemersbeurs

17 juni 2016

Op 15 juni kende AR Metallizing – wereldleider in de productie van gemetalliseerd papier – een VOKA Bryo beurs én een geldbedrag toe aan Laura Melis, tweedejaars studente van de opleiding Interieur & Design van de Mechelse Hogeschool Thomas More.

Innovatieve wedstrijd

AR Metallizing organiseerde een wedstrijd voor het beste en meeste creatieve en innovatieve ontwerp voor een product dat uitgevoerd moest worden in gemetalliseerd papier. In minder dan vier weken zagen tal van inspirerende en kunstzinnige ontwerpen het licht.

De jury koos het winnende ontwerp van Laura Melis uit zo’n 32 ontwerpen. Laura ontwierp een innovatief en commercieel zeer bruikbaar cold pack van gemetalliseerd papier, bedoeld voor het direct koelen bij onder andere sportblessures.

Ook andere inzendingen werden beloond. De CEO van het internationaal opererende AR Metallizing, Bart Devos, die zelden in België is, was speciaal voor de prijsuitreiking naar Mechelen gekomen.

Julie Blanckaert ontving een geldprijsvoor het ontwerp Tree Paper Tree, dat geschikt is als beursmateriaal en stand inrichting. Elke Van Casteren & Dominique Ter Braak ontvingen een geldprijs voor inventieve bloemzaadzakjes van gemetalliseerd papier. Danique Krijn & Simone van Rooijen werden beloond voor hun mooi ontworpen lunchboxes onder de naam The Green Box.

De winnende ontwerpen zullen de komende maanden getoond worden op diverse internationale vakbeurzen waar AR Metallizing aanwezig is.  Met de wedstrijd en bijbehorende prijzen wil AR Metallizing jonge artistieke talenten stimuleren in hun creativiteit en ondernemerschap.

Voor herhaling vatbaar

Dit was de eerste keer dat de wedstrijd georganiseerd werd, maar zij zal zeer waarschijnlijk een vervolg krijgen. Bart Devos, CEO van AR Metallizing: “Bij AR Metallizing staat ondernemen, duurzaamheid, inventiviteit en creativiteit in een hoog vaandel. Wij betrekken daar graag ook anderen bij. Als onderneming sta je niet alleen. De samenwerking met de studenten en de hogeschool is buitengewoon goed verlopen. Wij zijn zeer onder de indruk van de kwaliteit, professionaliteit en de diversiteit van de inzendingen van de studenten van de opleiding Interieur & Design. Wij zullen vermoedelijk vaker dergelijke wedstrijden organiseren!”

Ook hogeschool Thomas More blikt terug op een prettige samenwerking met het internationaal actieve AR Metallzing. Lector interieurvormgeving en meubelontwerp Bart Baccarne: “Het was voor onze studenten een leerzame opdracht. Wij zijn steeds tuk op nieuwe en duurzame materialen. De studenten waren erg vrij in hun creatieve proces. Het was een vruchtbare samenwerking met AR Metallizing”.

Guy Foulon
ID&A Unit Manager
T +32 478 58 96 86

Recente persberichten