Studenten behalen 1ste plaats voor beste ontwerp met zelf ontwikkelde elektrische racewagen

07 augustus 2018

Umicore Pulse, de elektrische racewagen van Formula Electric Belgium is afgelopen weekend in de prijzen gevallen op Formula Student Czech Republic. Dit is een internationale ontwerpcompetitie waarin studenten van meer dan 50 verschillende universiteiten het tegen elkaar opnemen in hun zelfontwikkelde racewagen. De studenten van KU Leuven en Thomas More wonnen de hoofdprijs voor beste ontwerp.

Jaarlijks nemen studenten van de KU Leuven en Thomas More-hogeschool deel aan de Formula Student-competities. Deze wedstrijden voor racewagens draaien niet alleen om dynamische prestaties zoals acceleratie en uithoudingsvermogen, maar ook om professionaliteit en innovatie. Op de wedstrijd in Tsjechië wisten de studenten van Formula Electric Belgium de jury te imponeren met het technisch ontwerp van hun wagen. Naast de prijs voor beste ontwerp behaalde de Umicore Pulse ook brons in het onderdeel acceleratie. 

“Deze eerste  plaats is wellicht de mooiste prijs die we als team konden bemachtigen aangezien dit onze drang naar innovatie erkent”, aldus Arthur Coppieters, student industrieel ingenieur aan de KU Leuven en tevens team leader. "Ik ben enorm trots op alle teamleden die met hart en ziel aan deze wagen hebben gewerkt. Dit jaar en deze prestatie zal hen nog lang bijblijven”

Meer dan racen!

Formula Electric Belgium is een team dat zich focust op meer dan enkel racen. De studenten proberen elk jaar innovatief voor de dag te komen.  Zo pakten ze dit jaar uit met een uniek koelsysteem dat ontworpen werd met behulp van artificiële intelligentie en geproduceerd via 3D-printen. Samen met het innovatieve batterijpakket, de zelfontwikkelde boordcomputer en tal van andere technologische hoogstandjes leverde dat de studenten de eerste plaats op in de ontwerpcategorie.

De race in Tsjechië was de laatste race van dit seizoen en een mooie afsluiter voor Umicore Pulse. Nu kijkt het team vol goede moed en frisse ideeën uit naar volgend seizoen om nog betere prestaties neer te zetten.

In beeld

Wannes Vanheusden
T 0497 84 97 43