Student Lift-off | Mechelse studenten zetten het nieuwe academiejaar feestelijk in

19 september 2019

Op donderdag 19 september zetten de studenten van Thomas More in Mechelen het nieuwe academiejaar feestelijk in met de vijfde editie van Student Lift-Off. Om het “back to business”-gevoel wat kleur te geven, worden de Mechelse studenten verwelkomd met een stevig feestje. Transit M wordt omgetoverd tot een heus festivalterrein. Dankzij een line-up met een aantal topacts en heel wat gezellige randanimatie staat Student Lift-Off garant voor een bruisend spektakel. 

Organiseer eens een festival

Student Lift-Off is een festival voor de studenten van Thomas More. Voor de nieuwe studenten wordt het de vuurdoop in het Mechelse studentenleven, voor de anderen een leuk weerzien met oude bekenden. Student Lift-Off is er niet alleen voor de studenten, het wordt ook door studenten georganiseerd. Het voorbije academiejaar werkten twintig studenten aan de voorbereiding van de vijfde editie. En dat konden ze zelfs doen binnen hun opleiding. 
“Student Lift-Off is sinds editie vier een keuzevak binnen de afstudeerrichting Eventmanagement”. zegt docent Karen van den Bossche “De studenten leren al doende en van A tot Z hoe ze een festival moeten organiseren. Elk team kreeg de verantwoordelijkheid voor een deel van de organisatie. De studenten maken er weer een topeditie van”.

“Met mijn medestudent Kwinten ging ik op zoek naar sponsors”, vult studente Amber Cloudt aan. “Zo probeerden we het budget te vergroten en de studenten nog wat extra’s te geven. Het was in het begin wat stressen als we naar bedrijven en marketingmanagers stapten, maar je leert veel door het gewoon te doen. En we bouwden zo ons netwerk uit en dat kan in de toekomst nog van pas komen.”  

Groeien met de stad en de hogeschool

"Student Lift-Off groeit mee met de stad en de hogeschool. Dat blijkt duidelijk uit de bezoekersaantallen.” legt docent Jonith Herman uit. Vorig jaar moesten we het terrein afsluiten omdat het met 1.250 studenten vol zat. Dit jaar laten we ook studenten van andere hogescholen mee genieten en mikken we op 1.750 bezoekers. Het festival wordt elk jaar door andere studenten georganiseerd en die brengen hun eigen frisse ideeën mee. Er wordt dit jaar nog meer beleving gecreëerd en ook het ecologisch aspect wordt niet uit het oog verloren”. 

“Nieuwe reglementering bepaalt dat 90% van de wegwerpbekers moet gerecycleerd worden”, springt studente Lisa Van Beneden bij “We willen vooral vermijden dat die wegwerpbekers overal op het terrein liggen. En daarom hebben we met ons team de “recyclemunt” bedacht. Met die munt krijgt een student zijn eerste wegwerpbeker, die hij moet inleveren als hij een volgend drankje wil. Wie geen lege beker mee terugbrengt, moet een nieuwe recyclemunt kopen. Zo blijft het festivalterrein proper en komen de lege bekers in de juiste afvalbak terecht”.

Artiesten, randactiviteiten en afterparty

Ook dit jaar is er weer een line-up die iedereen kan smaken. Lokaal talent DJ Jhone mag de spits afbijten, gevolgd door DJ Vollenbak b2b Flo. Om 18 uur sturen Dépé en PetitMaurice wat house en technobeats door de boxen. DJ Mattic gaat de iets commer-ciëlere kant op en Jean Black Magic zorgt dan weer voor wat R&B en Hip Hop vibes. Afsluiten doen de studenten met Da Rick Tribute met retro vibes en headliner van dienst Average Rob & Omdat het Kan Soundsystem. 

Geen festival zonder randanimatie met kraampjes, activiteiten van sponsors zoals Red Bull en Balls n’ Glory en van de Mechelse studentenverenigingen. Die studentenverenigingen zorgen ervoor dat het feestje om 23 uur niet noodzakelijk gedaan is. Zij organiseren nog een afterparty in café De Planeet.

Praktisch

  • Student Lift-Off 
  • Donderdag 19 september van 16.00 tot 23.00 uur
  • Transit-M | Douaneplein in Mechelen 

Meer informatie?

  • Lien Baeyens | Studentenvoorzieningen Thomas More | 0492 15 71 62

In beeld

Recente persberichten