Sport als driver voor regionale ontwikkeling

23 februari 2016

MECHELEN - Thomas More Hogeschool Mechelen organiseert op dinsdag 23 februari een congres rond sport en erfgoed. Onder de noemer 'Sport als driver voor regionale ontwikkeling' lichten tal van deskundigen uit de sector hun kijk op het belang van sport toe.

Tijdens de studiedag ontdekken we hoe sport en toerisme hand in hand gaan en een meerwaarde bieden voor de regio. Na een plenaire opening, komen bezoekers er aan de hand van interactieve werksessies achter welke invloed sportevenementen of sportinfrastructuren hebben op de sociaal-economische ontwikkeling van een regio. Zo zijn er onder meer workshops voorzien met Marieke Höfte van het multifunctioneel voetbalstadion Stayen en met Golazo, de organisatie achter de sportscholen van Kim Clijsters en Sven Nys.

Sportieve hogeschool

Thomas More wil zichzelf profileren als de Vlaamse sporthogeschool bij uitstek. Naast de unieke sportcampus in Turnhout, zet nu ook de Mechelse afdeling van de hogeschool dat sportieve imago in de verf. De laatstejaarsstudenten Toerisme en Recreatiemanagement in Mechelen zetten hun schouders onder dit congres, dat kadert in hun afstudeerproject Sport en cultuur van de afstudeerrichting Cultuur- en Vrijetijdsmanagement. De studenten staan zelf in voor de volledige organisatie en realisatie van het project. Daarmee wil Thomas More ook haar praktijkgerichte imago in de kijker plaatsen.

Sport en toerisme

Dat sport een belangrijke factor is in de populariteit van een regio, is bovendien al vaak bewezen de afgelopen jaren. Vlaanderen is al jaren het Mekka voor de wielerliefhebber, met als één van de hoogtepunten de touretappe die startte in Antwerpen in 2015. Ook de schitterende prestaties van de Rode Duivels missen hun effect niet. Touroperator Thomas Cook ziet jaarlijks de vraag naar sportreizen toenemen. Vooral reizen naar de ‘Premier League’ in het Verenigd Koninkrijk zijn in trek om de Belgische voetballers in het buitenland aan te moedigen. Daarnaast heeft het swingende voetbal van AA Gent de stad ook op de kaart gezet.

De studiedag 'Sport als driver voor regionale ontwikkeling' vindt plaats op campus De Vest van Thomas More Hogeschool Mechelen.

Praktisch

  • De studiedag gaat door van 12 tot 18 uur.
  • Prijs: 55€
Sandra Foriers
T +32 483 24 22 61

Recente persberichten