Slaap zacht, nacht!

08 maart 2018

Muzisch spektakel op Nationale Pyjamadag

Op vrijdag 9 maart is het de Nationale Pyjamadag van Bednet. Leerlingen worden aangemoedigd om in pyjama naar school te gaan uit solidariteit met zieke kinderen. De studenten van de Lerarenopleiding Lager onderwijs van Thomas More in Vorselaar stellen hun muzische dag dit jaar in het teken van de Nationale Pyjama-dag. Zij hebben voor de kinderen van Windekind, een lagere school in Vorselaar een mooi programma uitgewerkt met als thema “Slaap zacht, nacht”. Het wordt een muzisch spektakel met muziek, beeld, drama en dans. 

Derde Nationale Pyjamadag

Op vrijdag 9 maart gaat de derde editie van de Nationale Pyjamadag van Bednet door. Ketnet en MNM werken ook mee. Bednet roept alle leerlingen van het kleuter-, lager en middelbaar onderwijs op om vrijdagmorgen gewoon in pyjama de deur uit te stappen en zo naar school te gaan. Wie meedoet, steekt langdurig zieke kinderen en jongeren een hart onder de riem. Dankzij Bednet krijgen die leerlingen de kans om toch de lessen te volgen, van thuis uit en samen met hun eigen klas. 

Slaap zacht, nacht! | Een hele  dag beeld, muziek, dans …

De studenten van de Lerarenopleiding Lager Onderwijs van Thomas More in Vorselaar stellen hun muzische dag dit jaar in het teken van de Nationale Pyjamadag. Zij hebben voor de kinderen van Windekind, een lagere school in Vorselaar een mooi programma uitgewerkt met als thema “Slaap zacht, nacht”. De leerlingen van de school komen vrijdag in pyjama naar school. Zodra ze de schoolpoort binnenstappen, zorgen de studenten voor de juiste sfeer. Elke klas wordt overgenomen door een paar studenten. De lessen wiskunde en taal moeten wijken voor een hele dag experimenteren, creëren en genieten van beeld, muziek, drama en dans. Ook tijdens de middagspeeltijd zijn er creatieve opdrachten en spelletjes om het thema verder te verkennen.

Voorstelling op maat!

Op het einde van de dag kunnen de leerlingen genieten van een unieke theatervoorstelling gecreëerd, gespeeld, gezongen en gedanst door studenten. Tijdens de voorstelling maken de leerlingen kennis met een meisje met een wel heel speciale knuffelbeer. In haar dromen en misschien ook nachtmerries komt de knuffelbeer tot leven en beleven ze samen allerlei avonturen. Slaap zacht, nacht! 

Praktisch

  • Muzische dag | ‘Slaap zacht, nacht’
  • Vrijdag 9 maart 2018 | van 08u30 uur tot 15.45 uur
  • Vrije lagere oefenschool Windekind, Markt 19, 2290 Vorselaar
  • Theatervoorstellingen om 14.00 uur en om 14.55 uur op Campus Vorselaar van Tho-mas More | Lepelstraat 2
Kris Appeltans
Docent Muzische vorming
T 0474 23 37 42
E