RTV krijgt hub op Thomas More-hogeschool

09 september 2016

De regionale zender RTV opent een redactie op Campus De Ham van Thomas More-hogeschool. Op die manier krijgt RTV een stevigere verankering in Mechelen. Voor de studenten van de opleiding Journalistiek – en bij uitbreiding de hele Media School die op De Ham is gevestigd - is dit ook goed nieuws: zij kunnen rekenen op de expertise en de ervaring van de RTV-journalisten tijdens hun opleiding.

Partners in Education

Als hogeschool wil Thomas More innovatief onderwijs aanbieden waarbij ze haar studenten zo goed mogelijk voorbereidt op hun latere toekomst. Co-creatie met het bedrijfsleven in de regio is daarbij cruciaal. De regionale zender RTV is dan ook een logische partner voor de opleiding Journalistiek, en bij uitbreiding voor alle opleidingen van de Media School die gevestigd is op Campus De Ham. 

Dichtbij

RTV probeert als regionale tv-zender zo dicht mogelijk bij zijn kijkers te staan. Met een eigen redactie in Mechelen wil RTV die ambitie kracht bijzetten. Op die manier brengt RTV de televisie letterlijk tot bij de Mechelse kijkers. Het moet de redactie toelaten om de Mechelse actualiteit nog korter op de voet te volgen, in co-creatie met studenten journalistiek in opleiding. 

1+1=3

De samenwerking moet beide partners sterker maken. Thomas More en RTV zullen hun expertise uitwisselen. Redacteurs van de regionale zender engageren zich om de mediaopleidingen van de hogeschool te ondersteunen. Studenten kunnen deel uitmaken van de RTV-nieuwsploeg, krijgen van ervaren journalisten begeleiding bij hun eigen opdrachten, krijgen kansen om eigen nieuws en reportages voor te stellen aan de redactie van RTV. Op die manier zullen de studenten nog beter voorbereid zijn op hun latere job in de journalistiek en in de brede mediasector

Onmiddellijk in de praktijk

Gisteren (donderdag 8 september 2016) ondertekenden Thomas More en RTV in de televisiestudio van Campus De Ham alvast de samenwerkingsovereenkomst die in het academiejaar ’16-’17 al in de praktijk wordt gebracht. Eind september wil RTV immers zijn redactie op Campus De Ham al openen.

Herman Duponcheel
T +32 478 26 20 67

Recente persberichten