Postgraduaat Ondernemerschap & Innovatie verdiept zich met Flanders Business School

29 augustus 2018

Turnhout | Leuven | Antwerpen | Hangzhou

Met het Postgraduaat Ondernemerschap & Innovatie stimuleert Thomas More de innovatie in het Kempische bedrijfsleven. Ondernemers die pas een eigen zaak hebben of die willen starten én mensen die in een bedrijf of organisatie een idee of project willen realiseren, leren er de knepen van het vak. Zij worden klaargestoomd om van hun zaak, hun idee een succesvol businessconcept te maken en leren er groeien als ondernemer of in hun persoonlijke loopbaan.

De opleiding wordt sinds 2011 met succes georganiseerd. Vanaf het academiejaar 2018/2019 loopt het Postgraduaat Ondernemerschap & Innovatie in samenwerking met Flanders Business School in Antwerpen. Dat geeft de deelnemers de kans om hun skills te verdiepen met sessies uit het Executive MBA-programma van Flanders Business School.

Innoveren, groeien en overleven

Het Postgraduaat Ondernemerschap & Innovatie richt zich op mensen met een minimum aan relevante werkervaring, een open mind en een plan: een plan voor een eigen zaak, een project in een bedrijf, een idee met potentieel… De opleiding leert hen innoveren, groeien en overleven in een wereld die nooit meer stilstaat. De basisopleiding volgt men op de campus van Thomas More in Turnhout en bestaat uit vijf sessies van twee dagen rond telkens een ander thema. De deelnemers leren een idee aantrekkelijk en innovatief maken, hoe dat idee naar een werkbaar concept kan vertaald worden, er het juiste segment en de juiste klanten voor kiezen, met welke middelen en investeringen waarde kan gerealiseerd worden…

Oriënteren en verdiepen

Door de nieuwe samenwerking met Flanders Business School zijn er vanaf dit academie-jaar -voor wie dat wil- ook nog oriënterende en verdiepende modules. Wie niet de juiste vooropleiding heeft, kan kiezen voor oriënterende vakken, met een inleiding in strategisch, financieel en marketing management. De oriënterende vakken volgt men in Leuven. Wie voor deze thema’s al sterk in zijn schoenen staat, kan voor een van de drie een uitdiepend vak uit het executive MBA-programma van Flanders Business School in Antwerpen volgen. De deelnemers bepalen dus voor een groot deel zelf hun studietraject. En dan is er in mei 2019 nog de facultatieve businesstrip naar Hangzhou in China. In deze stad ten zuiden van Shanghai, die de ambitie heeft het nieuwe Silicon Valley te worden, bezoekt men de startup scene en de headquarters van Alibaba.

Uit alle sectoren

De voorbije jaren volgden mensen uit heel diverse sectoren en bedrijven het Postgraduaat Ondernemerschap & Innovatie. Wondzorgcentrum, BePowered, Janssen Pharmaceutica, Huntsman, UPC Sint Kamilus, Baby’s Choice, FaQ.be, Unizo, Group Joos, Monti Document Services, Mundipharma, Lucine, Made, BPost, Ravago, Cartamundi, Living Tomorrow, Soudal, Miko, U-sentric, Edialux, DCM, SPK, Essent, Terra Incognita, Mikopac, Otuka Coaching, Sabic Nederland, Scientia Terrae, Stad Turnhout, Begeuren, Precipio,... het zijn allemaal bedrijven die een of meer van hun mensen naar de opleiding stuurden.

Mensen die het Postgraduaat Ondernemerschap & Innovatie gevolgd hebben, zijn de beste ambassadeurs van de opleiding:

  • “Door het Postgraduaat kreeg mijn idee de nodige steun van de directie en kon het gelanceerd worden” | Laurent Van Tendeloo, Senior Product Manager bij Soudal.
  • “Ik vond doorheen de opleiding de juiste weg om onze startup te laten groeien” | Kristof Balliu, zaakvoerder van Wondzorgcentrum.
  • “De opleiding leerde me de beste focus voor mijn bedrijf te kiezen en nu werken we projecten uit in India.” | Bart Eestermans, bedrijfsleider van BePowered

Meer weten?

  • Postgraduaat Ondernemerschap & Innovatie | Thomas More - Flanders Business School
  • Lucie Somers, Programme Manager Thomas More | 0493 65 96 25

Recente persberichten